Welkom aan tien Oekraïense vluchtelingen in pastorie Huissen Zand

Foto: Gemeente Lingewaard

Vanaf deze week vangt de gemeente Lingewaard tien Oekraïense vluchtelingen op in de voormalige pastorie van Huissen Zand. In totaal kunnen hier acht tot veertien vluchtelingen wonen.

In overleg met de Veiligheidsregio Gelderland-Midden kijkt de gemeente hoe dit verder passend ingevuld kan worden. Lees ook hier.

Veiligheidsregio en gemeente

De Veiligheidsregio bepaalt waar vluchtelingen geplaatst worden. Daarbij houden ze rekening met de locatie zelf, de afstand tot voorzieningen en een goede samenstelling van vluchtelingen die bij elkaar wonen.
De gemeente zorgt, samen met onder andere vrijwilligers van de pastorie, Stichting Welzijn Lingewaard en Vluchtelingenwerk Lingewaard, voor de begeleiding. Een locatiemanager is het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen en de omgeving.

Meer locaties in voorbereidingvoedselinzamelingsactie

De gemeente Lingewaard bereidt zich voor op de komst van meer vluchtelingen. Daarbij kijkt zij vooral naar locaties waar vluchtelingen langere tijd kunnen blijven (vanaf drie maanden tot maximaal twee jaar).
De eerste acht vluchtelingen kwamen vorige week wonen aan de Rijnstraat in Doornenburg. Daarnaast verbouwt de gemeente de Kinkellink in Bemmel tot veertien studio’s en een gemeenschappelijke ruimte. Ook maakt de gemeente een woonvoorziening aan de Molenkamp in Bemmel klaar voor de opvang van Oekraïners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen