D66 Arnhem kiest Sabine Andeweg als lijsttrekker verkiezingen 2018

Foto: D66Arnhem Twitter

Vandaag is Sabine Andeweg door de leden gekozen tot lijstrekker van D66 Arnhem voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Sabine Andeweg (1972) is sinds maart 2010 raadslid voor D66 Arnhem. In mei 2014 nam zij het fractievoorzitterschap over van Hans Giesing, die wethouder werd in het nieuwe college van B&W van Arnhem.

Wat motiveert de nieuwe lijsttrekker

Sabine heeft op de website van D66 Arnhem haar kandidaatstelling gemotiveerd.

“Het gaat goed met D66 in Arnhem. In 2014 werden we de grootste partij en we kregen de afgelopen jaren veel voor elkaar.
Maar onze stad staat ook voor grote uitdagingen.

D66 is bij uitstek de partij die deze uitdagingen aan kan. Die onze stad sterker maakt. Ik geloof dat wij als D66 het verschil kunnen maken en stel me dan ook met heel veel energie kandidaat voor het lijsttrekkerschap van D66.

Gezamelijkheid

Arnhem is een stad van veel culturen, afkomsten en achtergronden. Arnhem is ook een stad met een tweedeling tussen arm en rijk. Arnhem moet een stad van iedereen blijven. Dat begint met kansengelijkheid. Voor mij zijn dat gelijke kansen en gelijke mogelijkheden om je te ontwikkelen, ongeacht waar je wieg staat. Mijn D66 is een partij die ervoor zorgt dat inwoners zich thuis voelen in onze stad én zich uitgenodigd en uitgedaagd voelen volledig mee te doen aan onze samenleving.

Groene toekomst

De tweede uitdaging is de omslag in denken en handelen die we moeten maken om een duurzamere stad te worden. De afgelopen jaren heeft onze stad al stappen gezet, maar onze plannen en ambitie zijn hoognodig om de hele stad mee te krijgen naar een duurzame toekomst. Arnhem kan hierin voorop lopen of volgen. Ik kies voor het eerste. Kiezen voor een groene stad is niet alleen goed voor het klimaat, maar levert ook nieuwe banen op. In de bouw en bij bedrijven, die duurzaamheid, net als D66, als een kans zien en natuurlijk ook voor het toerisme.

Samen met een gedreven fractie en de inzet van onze leden wil ik D66 de leiding laten nemen op weg naar een gezamenlijke en groene toekomst.”

Bron: D66 Arnhem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen