9 en 10 april op weg naar Pasen met Toonkunst Arnhem

Foto: Toonkunst Arnhem

In de weken voor Pasen klinkt in concertzalen en kerken de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Toonkunst Arnhem verheugt zich enorm dit jaar, na afwezigheid van twee jaar, deze passiemuziek weer ten gehore te brengen.

Dat gebeurt op zaterdagvond 9 april om 19.00 uur en op zondagmiddag 10 april om 14.00 uur in de Parkzaal van Musis Arnhem. Samen met Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, en enkele topsolisten onder leiding van hun nieuwe dirigent Bas van den Heuvel, een waardig opvolger van Joop Schets.

Herkenningsmomenten

Het bekende beginkoor: Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen; het koraal: Herzliebster Jesu, was hast du verbrochen; de ontroerende aria: Aus Liebe will mein Heiland sterben zijn herkenningsmomenten voor velen. Tekst en muziek blijven betekenis houden in onze huidige, geschokte wereld. Dat zijn de begrippen Waarom, Schuld, Ontreddering, Verlies, Aanhankelijkheid en Liefde. Jezus, die niets had misdaan, alleen goede daden liet zien en mensen aansprak vanuit liefde. Die Jezus sterft, volgens Bach, uit liefde. Luister en laat je meenemen door de muziek van Bach uit 1736 over het lijden en sterven van Jezus.

Kaarten kopen

Er zijn nog kaarten te koop: www.toonkunstarnhem.nl

Toonkunst Arnhem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen