Albert Balk exposeert in De Kijkruit

Foto: Albert Balk

Albert Balk exposeert in De Kijkruit tot en met 17 mei. “Ik ben opgegroeid in Gendt en sinds mijn huwelijk in 1978 woonachtig in Bemmel.

Ik vind het een eer om als ‘oud-Gendtenaar’ mijn schilderwerken in de Kijkruit te mogen tonen.

‘Autodidact’

Van jongs af aan teken ik en ben met name geïnspireerd door geometrische en abstracte kunst, alsmede moderne bouw-moderne bouw- tuinarchitectuur. Een schildercursus heb ik nooit gevolgd dus ik ben ‘autodidact’. Mijn interesse lag in het werk van Piet Mondriaan met zijn gebruik van primaire kleuren, de strakke lijnen en vlakken, en ik begon met het schilderen in zijn stijl. Ik ben mij gaan verdiepen in ‘De Stijl’, een Nederlandse Kunstbeweging.
Vandaar kwam ik terecht bij andere kunstschilders, zoals Jean Gorin, Theo van Doesburg, en uiteindelijk bij François Bonnel, en Guy Vandenbranden met hun kleurrijke schilderwerken. Soms combineer ik de stijl van twee of drie schilders in één werk. In de afgelopen jaren hebben een aantal van mijn werken hun weg gevonden naar mede-geïnteresseerden. Een klein aantal zijn te zien, te leen of te koop bij de Kunstuitleen in Gendt.Kijkruit

In opdracht

Tegenwoordig werk ik regelmatig in opdracht. Mits het enigszins mijn stijl is en rekening houdend met de wensen van de opdrachtgevers heb ik aan de verzoeken kunnen voldoen. Door verschillende stijlen samen te brengen in één schilderwerk probeer ik mijn werk meer persoonlijker te maken,”aldus Balk.
Voor informatie of contact kun je mailen naar: [email protected].

Algehele informatie

  • Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b, Gendt.
  • Werkgroep De Kijkruit: Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt Tel. 0481-421156.
  • Mail:  [email protected].
  • Interesse om te exposeren of mee te werken ? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen