Maximale vrijheid voor iedereen om consument naar winkelcentra te verleiden

Foto: Lingewaard nieuws

De moderne consument wil in de winkelcentra van Lingewaard vooral vermaakt worden, en als dat bevalt worden er ook inkopen gedaan. Dit kan door een hapje in de kledingzaak, korte loop afstanden tussen de winkels en de parkeerplaats en tijdelijke winkels. Met de openbare ruimte als rustpunt.

Door de fractie van Lokaal Belang is in 2016 een motie ingediend met als onderwerp de versterking van de winkelcentra in Lingewaard. Door het College is nu een notitie gemaakt die aangeeft welke stappen daarvoor nodig zijn.

Kritische consument wil verleid worden in winkelcentra

Vastgesteld wordt dat de consument in Lingewaard niet anders is dan in de rest van Nederland. Eerst uitgebreid zoeken op internet en dan bij een gezellig uitstapje in het winkelcentrum je aankoop doen. In de notitie wordt beschreven dat de centra steeds vaker de rol van huiskamer vervullen, met werken, leven en ontspanning.

Maximale vrijheid

De notitie kent een hoog ambitie niveau met maximale bereikbaarheid van het centrum ongeacht het vervoermiddel dat je gebruikt, tegelijkertijd consumeren én kopen, flexibele toepassing van de regels, ambtenaren en ondernemers die dezelfde agenda hebben en soepele winkeltijden. Maximale vrijheid voor iedereen, consument en ondernemer, met een met de winkeliers meedenkende gemeente.

Ondernemers aanspreken

De eerste stappen om deze maximale vrijheid te beperken worden in de notitie zelf al gezet, ondernemers die hun pand willen verbouwen worden gestimuleerd dat vooral naar de oude staat te doen, ondernemers zullen regelmatig worden aangesproken op hun uitstallingen beleid en de gemeente gaat regelingen in het leven roepen om te stimuleren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen