Inge Sloot nieuwe fractievoorzitter Groen Links

Foto: Groen Links

Per 1 januari 2021 is Inge Sloot voorzitter van de Groen Links fractie in de gemeenteraad van Lingewaard. Zij zal die rol vervullen tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Vanaf de eerste deelname aan de verkiezingen in 2006, is Lianne Duiven fractievoorzitter van GroenLinks Lingewaard geweest. Dat was hard werken, in twee raadsperiodes zelfs als éénvrouwsfractie. Nu is het tijd voor verandering en geeft zij het stokje door.

Groen Lintje

Tijdens de laatste digitale steunfractievergadering kreeg Lianne Duiven van Inge Sloot het Groene Lintje, voor haar onophoudelijke inzet en doorzettingsvermogen om duurzaamheid en groen binnen de gemeente Lingewaard op de agenda te krijgen. “Wat een verrassing om zelf een lintje te krijgen,” aldus Duiven, “en wat leuk om tijdens de digitale vergadering ineens allerlei oud-leden te ontmoeten! Samen terugkijken op successen, en herinneringen ophalen aan mooie acties, dat smaakt naar meer!” Zo heeft de ‘Kick Off Duurzaamheid’ in Huissen en Bemmel aan de wieg gestaan van Lingewaard Energie en leidde het ‘Lingewaardse Jaar voor de Bij’ tot veel meer aandacht voor biodiversiteit.

Sociaal domein

Inge Sloot is sinds de vorige verkiezingen raadslid voor GroenLinks. Op dit moment heeft Sloot vooral het sociale domein als aandachtsgebied. Over haar nieuwe, veel bredere taak zegt zij: ”Ik heb er veel zin in om me als fractievoorzitter in te zetten voor GroenLinks. Wat een eer om dit te mogen doen en zoveel vertrouwen van de (steunfractie)leden te krijgen. GroenLinks gaat zich in het nieuwe jaar weer hard maken voor aarde, natuur en mens. Samen staan we sterk.”

Uitreiking

Tijdens de laatste steunfractievergadering reikte Inge Sloot het Groene Lintje digitaal uit aan Lianne Duiven, voor haar onophoudelijke inzet en haar doorzettingsvermogen om duurzaamheid en groen binnen de gemeente Lingewaard op de agenda te krijgen. Later werd het lintje toch – met inachtneming van de coronamaatregelen – persoonlijk overhandigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen