Inwoners uit Bemmel met Habitat op bouwreis naar Nepal

Foto:

BEMMEL 4 november 2012

BEMMEL 4 november 2012

Op vrijdag 02 november gingen Ilse Nederlof-Schaeffer, Marie-Therese Everaert, Liesbeth van Merwijk-Pieters en Leendert van den Berg uit Bemmel naar Nepal om daar mee te bouwen aan huizen voor arme gezinnen.

 

Zij doen dit samen met de lokale inwoners en non-profitorganisatie Habitat for Humanity Nederland. Deze organisatie ondersteunt mensen bij de bouw van een eigen huis om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen.

 

Ilse Nederlof-Schaeffer, fysiotherapeut uit Bemmel, “een bouwreis is een verrijking van je leven, een bewustwording. Iets voor en met anderen te bouwen en ze daarmee helpen om een stapje verder te komen”.
Marie-Therese Everaert gaat voor de vijfde keer mee op bouwreis. Ze is zoals ze zegt “Besmet met het Habitatvirus” Ze wordt gelukkig van een week samen bouwen met een familie die het nodig heeft. Ze doe het ook voor zichzelf, want ze geniet volop van deze week. Ze komt los van alle dagelijkse beslommeringen, krijgt er energie van en leert ervan relativeren.

Liesbeth van merwijk-Pieters wil families helpen die het hard nodig hebben. Het is een van haar dromen die nu werkelijk wordt. “Iets voor mezelf, maar ook iets voor een ander doen”, Aldus Liesbeth.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen