OVERBETUWE EN LINGEWAARD WERKEN SAMEN AAN LEERLINGENVERVOER

Foto:

LINGEWAARD 11 november 2012

LINGEWAARD 11 november 2012

De gemeenten Overbetuwe en Lingewaard gaan met elkaar, betrokkenen en belangstellenden in een interactief proces werken aan nieuw beleid voor leerlingenvervoer.

Dat beleid geldt met ingang van het schooljaar 2014-2015.

Inwoners van beide gemeenten kunnen meedoen aan dit interactieve proces om tot nieuw beleid te komen, ook mensen die geen kinderen in het leerlingenvervoer hebben, scholen en instanties.

Wethouder Frank van Rooijen, Overbetuwe: “We kijken in eerste instantie naar de inhoudelijke kant, maar financiën zijn uiteraard ook belangrijk. Zelfredzaamheid moet bij het nieuwe beleid voorop staan. ‘Zorgen voor’ moet ‘zorgen dat’ worden. Ook vragen we meer eigen verantwoordelijkheid van ouders”.

 

Kees Telder, wethouder Lingewaard vult aan: “Het is interessant om dit project in het kader van intergemeentelijk samenwerken samen op te pakken. Ik heb ook veel vertrouwen in de methodiek die we toepassen. In andere projecten heeft het zich al bewezen.”

 

Reageren via sociaal platform
De kaders voor het nieuwe beleid zijn door de gemeenteraden vastgesteld, maar daarbinnen zijn nog keuzes te maken.

Daarom kunnen belangstellende inwoners van Lingewaard en Overbetuwe vanaf maandag 12 november gedurende twee weken op een sociaal platform over leerlingenvervoer (klik) reageren op stellingen en suggesties over het nieuwe beleid melden.

 

Het gaat daarbij om thema’s als meer verantwoordelijkheid voor ouders/verzorgers, het vergroten van zelfredzaamheid, het bieden van ontwikkelingskansen aan jongeren en maatwerk.

 

Uitkomsten sociaal platform vormen basis nieuw beleid
De uitkomsten van het sociaal platform vormen de basis voor een bijeenkomst die in februari wordt gehouden.

Tijdens deze bijeenkomst gaan veertig betrokken personen stemmen op stellingen en daarover discussiëren.

De resultaten hiervan komen terug in het nieuwe beleid. De gemeenteraden stellen dit naar verwachting voor de zomer van 2013 vast.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen