‘De Korenmarkt lijkt op een armoedig Spaans Dorpje’

Het Comité Korenmarkt is geschrokken van de uitslag en heeft besloten een vervolgonderzoek onder met name ook internationale studenten uit te zetten. Het blijkt namelijk dat zij regelmatig de toegang tot de diverse horecagelegenheden geweigerd wordt.  

Driekwart van de geënquêteerden gaf aan niet tevreden te zijn over het horeca-aanbod op de Korenmarkt en ruim 83% vindt de Korenmarkt niet aantrekkelijk. Ruim 51% zal de Korenmarkt liever niet aanbevelen.

De oorzaak lijkt met name het achterstallige onderhoud van de openbare ruimte en panden te liggen. Ook de sfeer wordt als negatief ervaren: “Het lijkt wel of je in een van de armoedigste dorpjes van Spanje bent”.

oy67q4c1rydobb2l3dcvvrh3o

Ruim 44% geeft aan het niet veilig te vinden. Er ontstaat vooral een grimmige sfeer door de vele spanningen tussen jongeren, de donkere steegjes, de hangjongeren die alleen maar uit zijn op conflicten en dat bezoekers moeite hebben met het vinden van nooduitgangen. 

Slechte bejegening door portiers

In 38% van de gevallen geven de bezoekers aan slecht door de portiers bejegend te worden. Zo zou er sprake van discriminatie zijn en zou de portier zich meer gastvrij mogen gedragen door de bezoeker bijvoorbeeld correct te woord te staan.

Toekomst Korenmarkt

Men zou graag een echte discotheek hebben en meer diversiteit aan horecagelegenheden. Het oudere publiek zou graag bedient worden met muziekstijlen zoals jazz, blues, soul en alternatieve muziek. Ook wenst men meer groen, nieuwe doorgangen vanaf het station naar de Korenmarkt, meer zaken die overdag open zijn en een grotere diversiteit in evenementen.

De uitkomsten worden besproken met betrokken ondernemers en overheidsinstanties.

veucrei4mes1oouj2x00sx9jo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen