Hittegolf in Nederland?

De afgelopen weken was Europa in de ban van het wassende water. De problemen zijn nog niet voorbij, of de atmosfeer trekt een volgend laatje open. Dit keer laat de temperatuur zich van zijn extreme kant zien.

Hitte via Spanje

Een bolwerk van lage druk boven de Atlantische Oceaan fungeert als motor voor transport van tropische hitte richting Spanje. In Spanje zijn deze week de eerste veertigers mogelijk. In de loop van de week trekt de warme lucht verder oostwaarts om zich in het weekend in het gehele Middellandse Zeegebied en boven de Alpen te nestelen. Net na het weekend komt in Bern (Zwitserland) de tropische grens van 30 graden in zicht.

mn1iidhout0c23znxzwrzngk6

Ook in Nederland tropisch?

De huidige verwachting laat de warme (vochtige) lucht volgende week in de buurt van Nederland terecht komen. Het lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan zakt naar het zuiden waardoor de hitte naar het noorden wordt gedreven. Midden volgende week is er dus een reƫle kans op zomerse en een kleine kans op tropische temperaturen. Naast hoge temperaturen moeten we rekening houden met stevige onweersbuien. Waar de hitte in Centraal- en Zuid- Europa van lange duur kan zijn, is de hitte in Nederland waarschijnlijk snel verdwenen. Het overgrote deel van de Nederlanders zal hier niet rouwig om zijn!

i897g1uv8utm1eftmttdb59t5

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen