Nieuw beleid leerlingenvervoer krijgt vorm

Foto:

Het afgelopen schooljaar hebben de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard samen een traject doorlopen voor de ontwikkeling van nieuw beleid voor het leerlingenvervoer. Hieruit is duidelijk geworden dat er alleen leerlingenvervoer moet worden toegestaan als het strikt noodzakelijk is. Ook wordt van ouders/verzorgers een actieve rol verwacht.

Interactief proces
Nadat in 2012 de gemeenteraden van Lingewaard en Overbetuwe de startnotitie Leerlingenvervoer hadden vastgesteld heeft er in het najaar 2012/voorjaar 2013 een interactief beleidsontwikkelingstraject plaatsgevonden. Hierin zij veel stellingen over het leerlingenvervoer geformuleerd en heeft er op verschillende manieren discussie plaatsgevonden met ouders, scholen, vervoerders, politici enzovoort. Dit heeft interessante en breed geaccepteerde stellingen tot resultaat gehad.

Uitkomsten
Uit de discussies blijkt dat velen van mening zijn dat er alleen leerlingenvervoer moet worden toegestaan als het strikt noodzakelijk is. Ook is duidelijk geworden dat van ouders/verzorgers een actieve rol wordt verwacht als het gaat om het vervoer van hun kind(eren). Bij de verdere uitwerking van het beleid moet duidelijk worden of het mogelijk is bij het leerlingenvervoer een vorm van privatisering toe te passen.

Besluitvorming
De planning is om nog voor de zomervakantie de concept contourennota vast te stellen waarin de belangrijkste conclusies zijn opgenomen en de colleges hierover een besluit te laten nemen. In september/oktober zal de nota dan tijdens een Politieke Avond worden behandeld.

De definitieve versie van de contourennota zal in oktober/november gereed zijn waarna de besluitvorming in de gemeenteraden van Lingewaard en Overbetuwe kan plaatsvinden.

Bron: Gemeente Lingewaard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen