Tropische temperaturen op dinsdag en woensdag in zicht!

Foto:

Vandaag zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. Het blijft waarschijnlijk overal droog en de temperatuur stijgt naar 17 graden in de kustgebieden en 19 tot 21 graden in de zuidoostelijke helft van het land. 

Morgen wordt het beduidend warmer dan vandaag. In de Randstad wordt het 22 tot 24 graden en in het zuiden, midden en oosten kan het 25 tot 28 graden worden. In de middag verschijnen enkele stapelwolken en neemt de kans op een bui toe. Daarbij staat een meest matige noordoostenwind.

Dinsdag doet de temperatuur er een schepje bovenop met in grote delen van het land een zomerse dag van 25 graden of meer. In het zuidoosten komt de tropische waarde van 30 graden binnen bereik. De zon laat zich regelmatig zien, maar er is ook kans op een onweersbui.

Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week. Zolang de zon overdag blijft schijnen stijgt de temperatuur en kan het in de namiddag 28 tot 31 graden worden. In het zuidoosten is een maximumtemperatuur van 34 graden niet ondenkbaar. Tegen de avond raakt het bewolkt dan stopt de temperatuurstijging. Er is een toenemende kans op enkele onweersbuien waaruit het flink kan plenzen.

De dagen daarna raken we de warmte weer kwijt. Donderdag is waarschijnlijk een overgangsdag met veel bewolking en regelmatig een (onweers)bui. Vrijdag is de temperatuurdaling compleet en moeten we genoegen nemen met 18 tot 22 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen