Exodus wandeltocht op zaterdag 29 juni

Foto:

De tocht herinnert aan de gebeurtenissen in de oorlogsperiode, met name de grote evacuatie. Er zijn vijf verschillende wandelafstanden. Om 9.00 uur is de bloemlegging door de Burgemeester bij het massagraf op de Begraafplaats Huissen Stad.

In het gezellige centrum van Huissen is bij de intocht muziek aanwezig en op diverse plaatsen is een doedelzakspeler en zijn er jeeps.

De 5 verschillende wandelafstanden

De kortste tocht is 5 kilometer. Vertrekkend uit Huissen Centrum wandelt u langs wielen via het prachtige Slingerbos door de nieuwe wijk Mea Vota. Daar is het Exodusmonument en Tuinbouwmuseum Mea Vota is de vertrouwde stempel – en rustpost. Deze route is uitermate geschikt voor minder validen en gezinnen. Neem gerust uw hondje mee. Zelfs voor rolstoelgebruikers is de route toegankelijk gemaakt.

De 10, 15 en 25 kilometer volgen de vluchtroute. Rustpunt is de Korenmaat waar het goed vertoeven is. Keerpunt is De Praets in Elden aan de Rijn. Deze routes zijn geschikt voor zowel geoefende als ongeoefende lopers. Dat geldt voor individuele wandelaars, maar ook voor groepen.

Klapstuk voor de echte harde wandelaar is de Wandelmarathon van 42 kilometer. Deze tocht gaat vanuit Huissen naar de oostpunt van de Betuwe: Doornenburg. Langs het voormalige strijdgebied aan de Linge gaat u via de Korenmaat naar De Praets. Deze tocht geldt tevens als een goede training voor de 4 daagse.

Start en finish zijn het Zalencentrum De Buitenpoort. Volg de bebording en kom als het kan per fiets, die u veilig kunt parkeren.

Belangrijk is dat het Rode Kruis onze Goede Doelen partner is. Een vast bedrag per deelnemer gaat naar het Rode Kruis, dat overal in de wereld hulp verleent.

Voor nadere informatie en inschrijving kijk op www.exodustocht.nl en stel uw vragen. Iedere deelnemer krijgt na afloop een mooi medaille. Volgend jaar volgt een nieuwe markante serie.

Een nieuwsitem over de Exodus wandeltocht van 30 juni 2012 van TV Lingewaard. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen