Vrachtwagenchauffeur uit Huissen verongelukt op A15 

Foto:

Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Huissen is vandaag (17 juni) omgekomen bij een verkeersongeval op de A15 bij Ochten. Omstreeks 8:30 uur was er een kop-staart botsing tussen twee vrachtwagens waarbij de Huissenaar de achterste vrachtwagen bestuurde.

De vrachtwagens reden richting Rotterdam. De voorste vrachtwagen, een tankwagen met zoutzuur, heeft na de botsing korte tijd in geringe mate lading gelekt. Deze lekkage is door de brandweer gestopt. 

Afsluiting

De A15 op het traject tussen Valburg en Tiel was door dit ongeval tot omstreeks 15.00 uur uur  afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat had omleidingroutes ingesteld en plaatste anti-kijkschermen. Het verkeer wat achter het ongeval stond werd om het ongeval heen geleid.

Tweede aanrijding

Rond 10:10 uur vond op hetzelfde traject ter hoogte van Opheusden nog een aanrijding plaats. Een vrachtwagen schampte een camper, waardoor de vrachtwagen van de weg raakte en in een sloot belandde. De vrachtwagenchauffeur, een 68-jarige man uit Berlijn, raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De inzittenden van de camper raakten lichtgewond.

Foto Omroep Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen