Buien verdrijven hitte 

Foto:

De hitte wordt, volgens weeronline, vandaag en morgen met harde hand het land uit gewerkt. Er gaan buien vallen, lokaal kunnen deze stevig uitpakken, maar waar en wanneer dit is is nog onduidelijk. Wel is morgenavond kans op veel regen in korte tijd. Vanaf vrijdag is de hitte verleden tijd en wordt het een stuk koeler.

Vanavond trekken vanuit het zuiden enkele buien over het land. Bij de meest actieve buien gaat dit gepaard met onweer en deze zijn vooral voor het (noord)oosten weggelegd.

Vannacht blijft het broeierig warm met minima van 16 – 18 graden. Met een zuidelijke stroming blijven restanten van onweersbuien uit Frankrijk aangevoerd worden. Soms leven deze tijdelijk wat op en dus ook vannacht kan het plaatselijk even tekeer gaan.

Morgen gaan we afscheid nemen van de tropische warmte. De inval van koelere lucht gaat gepaard met toenemende bewolking en stevige buien. De zwaarste buien trekken in de avond en nacht naar vrijdag vanuit het zuiden over het land. Hierbij komt hagel en onweer voor. Bovendien is kans op wateroverlast doordat in korte tijd veel neerslag valt. De middagtemperatuur ligt morgen tussen 20 en 25 graden. Bij langdurige zonneschijn kan het in het oosten nog iets warmer worden.

Vrijdag schakelen we weer over op Nederlands zomerweer. Depressies zorgen voor af en toe buien en vrij veel bewolking. Bij een zuidwestelijke wind wordt het maximaal een graad of 21.

Ook in het weekend is het licht wisselvallig. Er passeren van tijd tot tijd lichte regenbuien. Er zijn zonnige perioden en het wordt zaterdag maximaal een graad of 20, zondag circa 18 graden.

Na het weekend zet het licht wisselvallige weertype zich voort. De middagtemperaturen komen voorlopig niet op tropisch niveau, maar liggen rond 20 graden. Er valt af en toe regen, maar ook worden regelmatig droge perioden verwacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen