Fantastische buitenspeelmiddag in Bemmel

Op 12 juni werd voor de eerste keer in Bemmel de buitenspeelmiddag georganiseerd. Onder bezielende leiding van Rezie Leenders, Josan Lamers, Hanneke Friesen, Macha van Esseveld en Anita Kummeling hebben zo’n  40 kinderen, op de daarvoor vrijgemaakte pastoor  Grimmeltstraat, gespeeld. Het thema was ‘lekker buiten spelen met spelletjes van toen’.

Enthousiaste vaders en moeders en vrijwilligers waren aanwezig om hun kroost te leren elastieken, touwtjespringen, kegelen, steltenlopen, te hinkelen, trefballen, stoepkrijten enzovoort. Om dit alles gerealiseerd te krijgen was er een vergunning aangevraagd om de straat voor die middag af te sluiten. De buurtbewoners waren, zonder uitzondering, bereid op hun auto die middag elders te parkeren.

psedck181ykg5463vb0y3vme6

De dames van de organisatie hadden gezorgd voor heerlijk gezonde versnaperingen, die gretig aftrek vonden bij de kinderen. Voor de ouders en buurtbewoners was er koffie, die al kletsend rondom de statafels werd genuttigd. Ook de BSO kwam gezellig met de opvangkinderen meespelen. Het was zo leuk dat er na afloop werd afgesproken om hierin volgend jaar samen op te trekken.

l2bl93f9wbeb2f02dggykpdr0

Op uitnodiging kwam ook wethouder Kees Telder een kijkje nemen. Hij kon zich helemaal vinden in de kleinschalige opzet en het thema lekker buitenspelen zoals we dat vroeger  ook deden. Hij stond achter het idee om dit een jaarlijks terugkerende activiteit te laten zijn: “Dit soort burgerinitiatieven zijn natuurlijk fantastisch!”

De COOP,  AH,  PlazaPolly, Hema, Formido en TOP1TOYS waren bereid om deze middag uit hun assortiment te sponsoren: waarvoor nogmaals dank!

Al met al een zeer geslaagde buitenspeelmiddag !

kkqxfagdtn0ltmyznnggcyugs

pcr2oaalllbwz2ujwyxk1jo52

dpxxfrkcu388dtz3yhdw411bq

tupvahk7d71i9tzknvksq2kbf

autrb46y7sxf8myhcetvy596h

lq565frt9bi5101fv2lkoqhpm

czjie6qq12j8xz7wky08cpk5h

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen