Concert ‘Blazersbende’ met Stedelijke Muziekvereniging Huissen

Foto:

Op woensdag 26 juni geven leerlingen van basisschool het Tweespan samen met de Stedelijke Muziekvereniging Huissen een concert ter afsluiting van het programma ‘Blazersbende’. Het concert vangt om 19:30 uur aan in Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen, en is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. 

In de ‘Blazersbende’ leren de leerlingen een orkestblaasinstrument bespelen en de basis van muziek en muziektheorie. Daarnaast bevordert het aanleren van een instrument o.a. de concentratie en het uithoudingsvermogen van de kinderen. De instrumenten die worden gebruikt tijdens het project zijn de fluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone en slagwerk. Alle leerlingen hebben een instrument gekregen waarmee ze ook thuis konden oefenen, en waar ze dus ook verantwoordelijk voor waren.

Dit project is zeer succesvol gebleken en zal in de toekomst ook op andere scholen in Lingewaard uitgevoerd worden. ‘Blazersbende’ is ontwikkeld en georganiseerd door de Open Academie in samenwerking met de SWL combinatiefuncties onderwijs, sport en cultuur. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen