Autobestuurder beboet voor olie op wegdek en straatkolk

Foto:

Het zat de bestuurder van de defect geraakte auto in Huissen even niet mee toen deze afgelopen dinsdag pech kreeg met zijn voertuig. Nadat hij merkte dat er iets mis was met zijn stuurinrichting zette hij zijn wagen aan de kant voor een nadere inspectie. Al gauw kwam hij tot de ontdekking dat de wagen niet meer ter plaatse gerepareerd kon worden. Bij het defect kwam de nodige olie vrij dat op het wegdek en in de straatkolk terecht kwam.

Omwonenden hielpen de eigenaar de wagen weg te duwen enkele straten verderop waar de veroorzaker zelf woonde. Helaas verzuimde deze de verloren olie, die nog op het wegdek en deels in de put was gelopen meteen op te ruimen. Omwonenden ondernamen zelf al actie om de olie deels in te dammen met behulp van absorptie korrels. De volgende dag kwam bij de gemeente de melding binnen dat omwonenden zich zorgen maakten over olie op het wegdek en olie die deels in de put was gelopen.

Ter plaatse trof de milieupolitie inderdaad deze situatie aan. De veroorzaker verklaarde dat hij dacht dat de buurman de olie wel zou ruimen. Helaas voor hem was die buurman een andere mening toegedaan.

Olie in een straatkolk kan nadelige gevolgen hebben op ons leefmilieu omdat deze in een verbinding staat met ons oppervlakte water. Aangezien de veroorzaker de verontreiniging niet stopte is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

De gemeente liet alsnog het wegdek en de straatkolk grondig reinigen om zo verdere schade aan het milieu te voorkomen.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen