Fototentoonstelling Historische Kring Gente op 29 en 30 juni

Foto:

Met het jaarlijkse kersenfeest in Gendt organiseert de Historische Kring Gente weer een fototentoonstelling in de Blauwe Zaal van de Leemhof. De opening is samen met Kunstkring Gendt Verbeeld die in een andere zaal haar tentoonstelling houdt. De opening door de nieuwe kersenkoningin met haar hofdames is op zaterdag 29 juni om 14.00 uur.

Omdat verschillende Gendtse verenigingen dit jaar een jubileum vieren, zal daaraan volop aandacht worden geschonken. Er zal een mix van foto’s van deze verenigingen te zien zijn. Het kersenfeest bestaat namelijk 75 jaar, de triathlon 25 jaar en de Historische Kring Gente 30 jaar.

Het thema ‘Jubileum circus’ van de fototentoonstelling past overigens goed bij het thema van het kersenfeest van dit jaar CIRQUE DU ST. SEBASTIANUS dat de organiserende vereniging, het Schuttersgilde heeft gekozen.

Tijdens de openingstijden, zaterdag 29 juni van 14.00 tot 21.00 uur en op zondag 30 juni van 11.00 tot 20.00 uur, zal doorlopend een PowerPointpresentatie vertoond worden over het nieuwe boek van de kring, Gendt tussen Kraaijenbosch en Knienepol, en zullen stukjes van de onlangs vertoonde films Trug ien de Tied te zien zijn.

Verder liggen op de tafels nog albums met foto’s van lang en nog niet zo lang geleden.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen