Verkeershinder bij Waalbrug op 29 en 30 juni

Foto:

In het laatste weekend van juni vinden er werkzaamheden plaats ten noorden van de Waalbrug. In verband hiermee is er vanaf zaterdag 29 juni 16.00 uur tot maandag 1 juli 6.00 uur stad uit maar één rijstrook beschikbaar en is het fietspad aan de oostzijde van de bestaande Waalbrug afgesloten. 

De fietsers zullen aan de westzijde tijdelijk in twee richtingen rijden. Vanaf donderdag 27 juni tot 12 juli kunnen er bovendien in de avond- en nacht (tussen 21.00 en 6.00 uur en zaterdag 29 juni tot 10.00 uur) werkzaamheden plaatsvinden. Hierdoor zal er af en toe ook stadsuitwaarts slecht één rijstrook beschikbaar zijn.

De werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van een tijdelijke weg voor het project Ruimte voor de Waal. Om de bouw van de Verlengde Waalbrug mogelijk te maken zonder hinder voor het verkeer, wordt parallel aan de huidige weg een complete weg aangelegd met 2×2 rijstroken, een busbaan, een fietspad in twee richtingen en op-en afritten naar Bemmel en Lent. 

De tijdelijke verkeersdijk wordt op maandag 29 juli in gebruik genomen. In het weekend van 27 en 28 juli wordt het verkeer rijstrook voor rijstrook omgezet naar de nieuwe weg en zullen er ook minder rijstroken beschikbaar zijn.

Bron: Gemeente Nijmegen

Ook op de hoogte blijven
van ons laatste nieuws via Facebook? 
Klik hier en
druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan
via 
@lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen