Marianne Schuurmans voorgedragen als burgemeester Lingewaard 

Foto:

Op donderdag 27 juni heeft de gemeenteraad van Lingewaard besloten om de voordracht van de vertrouwenscommissie over te nemen en mevrouw M.H.F. (Marianne) Schuurmans-Wijdeven uit Millingen aan de Rijn voor te dragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, als nieuwe burgemeester van Lingewaard. Op dit moment is mevrouw Schuurmans burgemeester van de gemeente Millingen aan de Rijn. Zij is 52 jaar oud, gehuwd en heeft twee kinderen. Zij volgt daarmee burgemeester Harry de Vries op die eind oktober opstapte vanwege foute declaraties.

Sinds 1998 is mevrouw Schuurmans actief in het openbaar bestuur. Zij trad in dat jaar als lid van de VVD toe tot de tot de commissie Welzijn en Zorg en de commissie Openbare Werken in de gemeente Beuningen. 

In 2002 is zij in deze gemeente begonnen als gemeenteraadslid. In 2003 heeft zij de overstap gemaakt naar het wethouderschap in Beuningen en was in die functie verantwoordelijk voor de portefeuilles Onderwijs, Welzijn, Recreatie en Toerisme, Sport, Kunst en Cultuur. 

Van 2006 tot 2010 was zij weer gemeenteraadslid. Daarnaast heeft zij van 2007 tot 2011 als lid deel uitgemaakt van Provinciale Staten in Gelderland, met de portefeuilles Jeugdzorg, Cultuur, Zorg en Welzijn. Verder maakt zij sinds 2010 deel uit van het hoofdbestuur van de VVD als portefeuillehouder Haya van Somerenstichting, Opleiding en Training.

Met mevrouw Schuurmans krijgt de gemeente Lingewaard een burgemeester die inmiddels een ruime kennis en ervaring heeft opgebouwd in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Bij haar komst naar Millingen aan de Rijn is haar verzocht om aanjager te zijn van ontwikkelingen op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Financiën en Ambtelijke samenwerkingen. Bovendien is haar gevraagd om het herindelingsproces van Millingen aan de Rijn met Groesbeek en Ubbergen te begeleiden.

In haar periode in Millingen aan de Rijn heeft zij enkele forse integriteitsdossiers afgewikkeld en met name haar aanjagende en verbindende competenties ingezet.

Haar huidige portefeuilles zijn Openbare Orde en Veiligheid, economie en toerisme, ICT, communicatie, burgerparticipatie, intergemeentelijke samenwerking, herindeling en personeelszaken. Daarnaast is zij o.a. actief als DB-lid van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid, als lid van de Stadsregioraad en de Euregioraad, lid van de Gelderse Commissie (commissie van 3 Gelderse veiligheidsregio’s t.b.v. calamiteitenbestrijding grote rivieren), DB-lid van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Gelderland/Overijssel, voorzitter van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing en actief op het gebied van de intergemeentelijke samenwerking.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen