Volgende week terugkeer van de zomer

Foto:

Na een hoopvol begin van juni en enkele tropische dagen rond de 18e is de temperatuur steil bergafwaarts gegaan. Bovendien is het de laatste week behoorlijk wisselvallig. Ook vandaag en morgen doet het weer herfstachtig aan. Volgende week ziet het weerbeeld er voor zomerliefhebbers rooskleuriger uit.

Tot en met zaterdagochtend wordt vanuit het noordwesten koele lucht aangevoerd en daarin ontstaan vrij gemakkelijk buien. Morgenmiddag en –avond is het tijdelijk wat droger. Zaterdag draait de wind naar het zuidwesten en trekt de bewolking steeds meer weg. Met 17 à 18 graden is het ’s middags vrij fris, maar wel meest droog.

De weersverbetering

Op zondag stroomt warmere lucht het land in en krijgt de zon volop de ruimte. Op deze laatste dag van juni worden middagtemperaturen verwacht van 20 tot 24 graden. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af en het blijft droog. Prima fiets-, terras-,barbecue – en wandelweer! Ook maandag blijft het droog en speelt de zon een hoofdrol. De temperatuur komt mogelijk nog een graadje hoger uit.

Warmte na een bewolkt intermezzo

Op dinsdag en woensdag trekt de voorste begrenzing van nog wat warmere en vochtigere lucht over het land. Dit gaat gepaard met veel bewolking en vooral op woensdag kans op wat regen. Op deze dagen liggen de middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden. De tweede helft van de week en tijdens het volgend weekend is er grote kans op overwegend droog weer met veel zon en zomerse temperaturen rond 25 graden. Of het dan daadwerkelijk strandweer gaat worden is nog even afwachten.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen