Onderteken de petitie tegen de verkoop van Villa Ganita

Foto:

Vorige week hoorden wij dat ons gebouw, Villa Ganita, behoort tot de panden die de gemeente Lingewaard gaat verkopen om geld in het laatje te krijgen. Wij moeten er uit maar wij hebben besloten ons te verweren.

Misschien hebt u in de krant al iets erover gelezen. Voor ons, maar ook voor onze leden, zal dit nogal wat gevolgen hebben. Wij kunnen dan geen lezingen meer in onze eigen gebouw houden, geen workshops, ons archief wordt ingekrompen en verplaatst, waardoor wij minder snel uw vragen kunnen beantwoorden etc. etc. 

Wij hebben intussen besloten dat wij dit niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Wij hebben de politieke partijen geïnformeerd en willen B&W overhalen om juist dit gebouw te behouden. Want het is als voormalig gemeentehuis van grote cultuurhistorische waarde voor Gendt en onze historische kring past daar bij uitstek in. Van hieruit ondersteunen wij veel openbare evenementen; neem alleen al de Dodenherdenking.

Verkoop van dit gebouw is een slechte maatregel. Niet alleen brengt verkoop in deze tijd weinig op, de gemeente gaat daardoor de huurinkomsten (Zonnekinderen) missen en het tast vooral het maatschappelijke karakter van het gebouw en de waarde van het werk van onze historische kring aan.

Onderteken daarom bij het kersenfeest bij onze tentoonstelling in de Leemhof een petitie om ons in ons pand, Nijmeegsestraat 19 te Gendt, te laten blijven!

Zo hopen wij dat het de politiek duidelijk wordt hoe belangrijk Villa Ganita en onze plek daarin is. Kom en steun ons!  

Een nieuwe voorzitter

Onze voorzitter sinds 28 jaar, Geert Visser, had al een tijdje geleden te kennen gegeven dat hij na al die jaren dat hij met plezier (en voortreffelijk mogen wij zeggen) deze functie vervuld heeft, het tijd vond om met ingang van het nieuwe seizoen het stokje door te geven. Hij blijft vrijwilliger en redactielid van de Ganita mare, dus we hoeven gelukkig niet echt afscheid van hem te nemen.

Hij heeft een waardig opvolger gevonden in ons bestuurslid Willem Rasing. Het is gezien de perikelen rond Villa Ganita voor hem niet het makkelijkste begin, maar we hebben alle vertrouwen erin dat Willem Rasing ons als voorzitter en woordvoerder goed zal vertegenwoordigen.

Vakantie

In juli en augustus is het kringgebouw gesloten. Wij zijn wel telefonisch en per e-mail bereikbaar. Namens ons bestuur: een fijne, misschien nu eens echt zonnige, gezellige vakantie!

Historische Kring Gendte

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen