Op bezoek bij de boer – Streekgala 2013

Foto:

Op zondag 30 juni 2013 gaan de deuren van stallen, hokken en kassen wagenwijd open: maar liefst 25 boerenbedrijven rondom Nijmegen en Arnhem nodigen je van harte uit om een dagje op de boerderij te komen beleven.

Wil je koeien knuffelen, fruit plukken in de boomgaard, wijn proeven, pony rijden, of zien hoe natuurkoeien erbij staan? Kom dan tussen 11.00 en 17.00 uur naar dit gratis evenement voor het hele gezin!

Tijdens het Streekgala kom je alles te weten over het leven op de boerderij. Zo kun je kijken bij boeren die koeien, slakken, vissen of biggetjes hebben. Je kunt rondstruinen bij tuinders door boomgaarden met appels en peren, of velden met aardbeien en frambozen. Bij alle bedrijven is wel iets bijzonders te zien of te beleven. Op www.streekgala.nl vind je een overzicht van alle bedrijven die meedoen.

Fietsen & wandelen

5 fiets/wandelroutes verbinden de verschillende boerenbedrijven met elkaar.  Er is een Arnhem-Zuid route, route Land van Maas en Waal, route Ooijpolder-Duffelt, route Groesbeek en route Beuningen. De routes zijn tussen de 20 en 40 km lang en kunnen gratis gedownload worden vanaf www.streekgala.nl

Win je eigen moestuin!

Lijkt het je leuk om zelf geteelde groentes uit jouw eigen moestuin te eten? Doe dan mee met onze kanjerloterij! Voor 1 euro koop je bij alle deelnemende bedrijven al een lot en de hoofdprijs is een eigen moestuin in de Ooijpolder waar je een jaar lang groenten en kruiden kan verbouwen! Naast de loterij kun je ook meedoen met de fotowedstrijd. Degene die de mooiste foto van het Streekgala weet te maken wint een heerlijk streekpakket t.w.v. €50!

Dus verzamel je vrienden en familie, download één van de mooie routes en ga op 30 juni op bezoek bij de boer. Je zult verrast zijn door de schoonheid van het platteland, de heerlijke producten en de gezelligheid!

In gemeente Lingewaard zijn de volgende bedrijven deze dag geopend:

  • Kwekerij De Beijer, Pannerdenseweg 14, Doornenburg
  • Boerderij Willemsen, Looveer 14, Huissen
  • Tuinbouw Museum MEA VOTA, Boskoops Glorie 33, Huissen
  • Fruitbedrijf Uijttewaal, Bergerdensestraat 27, Bemmel

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen