Vakantie-uittocht begint komend weekend

Foto:

De vakantiedrukte in combinatie met wegwerkzaamheden kan de komende weken voor vertraging zorgen op de Nederlandse snelwegen. Rijkswaterstaat adviseert vakantiegangers – de uittocht begint komend weekend – daarom goed voorbereid en geïnformeerd op weg te gaan.

Rijkswaterstaat werkt in de zomerperiode volop aan de weg, omdat er dan minder woon-werkverkeer is. Dat betekent wél dat het vakantieverkeer hinder kan ondervinden en dus rekening moet houden met extra reistijd. Zo krijgen weggebruikers zaterdag 6 juli na 16.00 uur te maken met een afsluiting van de A2 (in beide richtingen) tussen Eindhoven en Weert. In zuidelijke richting is Maastricht dan bereikbaar via Venlo.
De afsluiting van deze voor het vakantieverkeer belangrijke route duurt tot zondag 7 juli 16.00 uur. Rijkswaterstaat raadt vakantiegangers aan, zo mogelijk, zaterdag voor 16.00 uur Eindhoven te passeren en daarna de omleiding te volgen.
Op de website vanAnaarBeter kunnen alle wegwerkzaamheden worden geraadpleegd. Rijkswaterstaat roept weggebruikers daarnaast op uitgerust op weg te gaan en na elke twee uur rijden een kwartier pauze te nemen.
Een overzicht van de wegwerkzaamheden, met de meeste hinder, in de zomervakantie:
Verkeershinder komend weekend
Dit weekeinde kan het door het begin van de vakantie in Zuid-Nederland in combinatie met wegwerkzaamheden en evenementen drukker zijn dan normaal. Er wordt onder andere nog gewerkt op de A7 tussen Purmerend en Hoorn, waardoor weggebruikers, in beide richtingen, rekening moeten houden met een vertraging van 30 minuten. Vrijdagavond en zaterdagmiddag is de Brouwersdam in Zeeland dicht vanwege Concert at Sea. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De TT in Assen kan vrijdag en zaterdag voor vertraging zorgen op de A28.
24-uurs sluiting A2 tussen Eindhoven en Weert
Van zaterdag 6 juli 16.00 uur tot zondag 7 juli 16.00 uur is de A2 tussen Eindhoven en Weert, in beide richtingen, afgesloten. Het verkeer dient rekening te houden met omleidingroutes, extra reistijd en drukte. Voor de aanleg van de ecoducten Groote Heide en Weerterbergen moeten dwarsliggers over de A2 worden geplaatst. Rijkswaterstaat werkt samen met de provincie Noord-Brabant en ProRail aan beide ecoducten.
Weekendafsluitingen A15
Tussen 19 juli en 12 augustus vinden er op de A15 tussen knooppunten Ridderkerk en Gorinchem, in beide richtingen, vier weekendafsluitingen plaats. Het verkeer wordt omgeleid en extra reistijd kan hierdoor oplopen tot 30 minuten. Rijkswaterstaat voert er asfalterings- en onderhoudswerkzaamheden uit.
Verkeershinder in de rest van Nederland deze zomer
Naast verkeershinder op de A2 en A15 verwacht Rijkswaterstaat ook vertragingen door werkzaamheden op de volgende wegen:
A28: Om geluidshinder te reduceren brengt Rijkswaterstaat tussen 1 en 17 juli dubbellaags ZOAB aan op delen van de A28 tussen Soesterberg en knooppunt Hoevelaken. Voor deze asfalteringswerkzaamheden zijn diverse nachtafsluitingen gepland. 
N11: Van 16 augustus tot 2 september is de N11 tussen Alphen aan den Rijn (aansluiting met N207) en Bodegraven (A12) in beide richtingen volledig afgesloten in verband met een grootschalige reconstructie van viaducten en asfaltonderhoud. 
Meer informatie
Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002). Verder bieden radio, navigatiesystemen en internet actuele informatie over de situatie op de weg.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik
leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via 
@lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen