Zondag 30 juni 25e editie Triathlon Gendt!

De 25ste editie van de Gendtse Kwart Kersenfeest Triathlon belooft weer een prachtig en sportief spektakel te worden! De organisatie heeft besloten het aantal deelnemers uit te breiden naar 200.  Nieuw zijn de 25 startbewijzen voor trio’s en de nieuwe tijdsregistratie. Tevens zijn er een aantal atleten die dit jaar hun 25e Gendtse triathlon kunnen volbrengen!

Dat het een gedenkwaardige uitgave kan worden valt op te maken uit enkele feiten. Geert Aalbers (Hulhuizen), Erik Elbers (Gendt) en Dick Ross (Elst) hebben tot op heden alle 24 voorgaande edities deelgenomen, op 30 juni kunnen zij hun 25ste volmaken. Voorwaar een hele prestatie.

Daarnaast zijn er veel (regionale) deelnemers met 15 of 20 caps achter hun naam, ook zij zullen door de organisatie hiervoor worden gewaardeerd. Naast de vele regionale inschrijvingen heeft ook Team for Talent, het team van de gebroeders Scheltinga (Huissen), met verschillende leden ingeschreven. Dit zal de strijd in de voorhoede vergroten.

Naast de vele regionale deelnemers zullen er ook enkele landelijke bekende triatleten uit het team van de gebroeders Scheltinga uit Huissen, Team4talent, deelnemen. Dit zal de strijd voorin alleen maar spannender maken.

Bijzonder daarnaast is dat de namen van oud-organisatoren en tevens atleten van het eerste uur als Cor Linsen en René Wiltink op de inschrijflijst ook prominent aanwezig zijn.

Het parcours zal ten opzichte van 2012 geen wijzigingen ondergaan. De film is gemaakt door de Bourgondische Triathlon Ploeg.

Trio triathlon

Nieuw dit jaar en eenmalig vanwege het jubileum is de start van maximaal 25 trio’s. Dit om enerzijds oud-deelnemers voor wie de reguliere kwart teveel van het goede is geworden nog een keer het gevoel van weleer te laten ervaren. Anderzijds om sporters laagdrempelig te laten proeven aan een triathlon. De trio-triathlon wordt afgelegd door 3 personen, de een zwemt (1km), de ander fietst (40km) en de laatste sluit af met het looponderdeel (10km).

Tijdsregistratie 

24 jaar lang is de wedstrijd met een in eigen beheer ontwikkeld tijdsregistratieprogramma gevolgd. Dit jaar zal de tijd-chip z’n intrede doen. Iedere deelnemer wordt voorzien van een chip, op de verschillende wisselpunten worden matten gelegd. Wanneer de atleet met de chip de mat passeert wordt de tijd geregistreerd. 

Start om 13.00 uur

De start van zowel de individuele als de trio-triathlon zal om 13.00 u tegelijkertijd plaatsvinden op Zwembad Walburgen en als vanouds worden de deelnemers weggeschoten met behulp van het ‘kersenkanon’.

Tijdens en na de wedstrijd zal de organisatie uiteraard stilstaan bij de jubilarissen, maar zeker ook aan de sponsoren wordt gedacht. Velen dragen de triathlon in Gendt al jaren een warm hart toe, als voorbeeld noemen we hoofdsponsor Guijt (verzekeringen/makelaardij). Zonder hen geen Triathlon!

Via website en twitter houdt de organisatie iedereen op de hoogte, u kunt ons volgen via @TriathlonGendt.

Allen tot 30 juni bij de start op Sportpark Walburgen!

Stichting Duursport Gendt

Foto’s van Willy Derksen

Ook op de hoogte blijven
van ons laatste nieuws via Facebook? 
Klik hier en
druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan
via 
@lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen