Verhalen en inspiratie voor ‘Waalindrukken’ en ‘Baken aan de rivier’

Foto:

Iedereen is deze zomer welkom in het waalatelier in de Gendtse polder. Ieder weekend, van vrijdag tot en met zondag kan men hier rondkijken en werken aan de bijzondere kunstprojecten ‘Een Waalindruk’ of “Een Baken aan de Rivier’.

Waalindrukken

Waalindruk wordt verbeeld op een plank. Iedereen is uitgenodigd om zijn of haar verhaal, een anekdote, een herinnering aan de rivier te verbeelden. Dit kan onder andere in de vorm van schrijven, schilderen, timmeren en zagen. Materiaal en gereedschap voor jong en oud is aanwezig.

De planken blijven achter in het atelier en zullen gedurende de zomer een start zijn voor het langste kunstwerk van Nederland. Langs de hele Waal worden mensen uitgenodigd om in het atelier dit idee te komen uitwerken.

Baken aan de rivier

Verder kan in het Atelier gewerkt worden aan een Baken aan de rivier, het tweede project. Dit is een kunstwerk dat in opdracht voor de provincie uitgevoerd wordt in 2014. Iedereen mag een idee hiervoor uitwerken en aanleveren. 

Naarmate de zomer vordert zal in het waalatelier een levendige expositie ontstaan, op nog geen 100 m afstand van de locatie voor het nieuwe Baken. 

2013-06-2718-53-05

U bent van harte uitgenodigd (gratis)

 Speciale dagen

  • Donderdag 11 juli: Verhalen van schippers door schippersvereniging (19.30 – 21.30 u)
  • Vrijdag 19 juli: Verhalen van oude bewoners uit het gebied (19.30 – 21.30 u)
  • Dinsdag 23 juli: Informatie over historie en geografie van het gebied (19.30 – 21.30 u)
  • Vrijdag 2 augustus: Verhalen van werknemers van steenfabrieken uit het gebied (19.30 – 21.30 u)

Voor meer info en/of deelname

Locatie
Het Waalatelier
Polder 32A Gendt

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen