BACK TO THE MUSIC: BANDS STELEN SHOW

Foto:

De eerste zondag van juli. Die datum staat bij iedere liefhebber van een lekker stukje muziek en een gezellig en goed feest in de agenda met rood omcirkeld. Vanwege, uiteraard, Back to the music in Huissen. Dit jaar op zondag 7 juli. De straten van het stadje van plezier zullen bezet zijn met muziekfans én talloze bands.   

Back to the Music viert alweer de elfde editie. Horecaondernemers in Huissen-centrum waren én zijn nog steeds de initiatiefnemers voor het livemuziekevenement. Dat ooit begon als Rock & Roll Dag. Ondanks de naamsverandering bleef de drukte op de terrassen en in cafés, waar een keur aan artiesten en stromingen was en is te zien en vooral te horen. Van scheurende gitaren tot foute disco tot onvervalste tranentrekkers.
Op de editie van 2013 is de diversiteit van de muziek wederom erg groot. Er staan podia bij De Buitenpoort, Café Ozzie, café Het Moment/Bar Lekker, café De Dijk, bij Big Fish Café en bij café ’t Huessenaertje aan de Arnhemse Poort. 

Om met die laatste te beginnen; de Huissense band De Bent, een oude bekende voor velen, zal bij het gezellige café aan de Arnhemse Poort lekkere pop en rock van de laatste decennia laten horen. Plezier gegarandeerd. Bij Big Fish brengt Reflexion hoogtepunten uit de popgeschiedenis tot leven. De beste en fijnste hits en vergeten juweeltjes. Kenmerkend voor de vijfkoppige ervaren band is het brede repertoire waarin Elvis en Everly Brothers gelijk opgaan met Joe Cocker, Janis Joplin en de Stones en dat het publiek nauw betrokken wordt. 




Back to the Music 2012 door HuissenTV

Hoog pret-, swing- en meezinggehalte

Bij De Dijk (op De Markt) zal What-Ever de zaak op de kop zetten met een mooie mix van disco, Nederlandstalige liedjes, rock, pop en hits. Zangeres Jamie is de blikvanger. Het Moment en Bar Lekker hebben twee bands; Tchom trapt af. Deze zeven man sterke coverband (met onder meer twee blazers) heeft een hoog pret-, swing- en meezinggehalte. Hits van de sixties tot nu. Daarna neemt Delta Rock het stokje over. De Arnhemse band speelt een afgewogen mix van stevige nummers uit de ’60-er en ’70-er jaren, met daarnaast ook muzikale uitstapjes naar de beter nummers uit de ’50-er en ‘80/’90-er jaren.

Podiumbeest

Bij Café Ozzie zal de gelegenheidsformatie rond podiumbeest Lynn Maaskant & friends (muziekcafé Dollars Arnhem) de bezoekers tot grote hoogtes brengen met heel veel soul, funk en disco. Dat er spontane jamsessie ontstaat met talent uit het publiek zal niet vreemd zijn
Ook bij De Buitenpoort twee bands; de jonge (blues en rock)honden van RBF en daarna het oude en vertrouwde swingende geluid van Flashback. 

Wees op tijd, want de eerste tonen zijn op Back to the music zijn al om 14.00 uur te horen en tegen achten ’s avonds worden de laatste toegiften gespeeld. De toegang is overal gratis!

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen