Derde editie van het Exodus wandelevenement is geslaagd

Ook dit jaar weer op de laatste zaterdag van juni de Exoduswandeltocht. De kring van wandelaars wordt in ras tempo groter. In 2010 waren het nog vooral deelnemers uit de regio, inmiddels komt men van heinde en verre. We konden bussen verwelkomen uit Lisse, Zwolle en Rotterdam. Ook de individuele lopers kwamen uit ondermeer Den Bosch, Leiden en Den Haag.

Het thema van de Tweede Wereldoorlog spreekt velen aan. Daarnaast is het een prachtige gelegenheid nog een mooie wandelmarathon van 42 kilometer te wandelen.

De traditionele bloemenlegging bij het Massagraf in Huissen was weer respectvol en de burgemeester onderstreepte het belang van vernieuwend herdenken. 

f7dmikx2hbwf1vjejjhfqmule

Het Massagraf te Huissen na de Bloemleggingen.  

Het doet de organisatie goed, dat zowel individuen als groepen en gezinnen deelnemen aan deze wandeltocht met 5 afstanden. Volgend jaar hopen wij een nieuw record te breken. Dan is het 70 jaar na Market Garden en zal gedenken in combinatie met sportief wandelen weer van belang zijn.

Zeer bijzonder was de aanwezigheid van de familie Straatman. Zij gedenken dat opa Straatman als evacuatie het leven verloor, terwijl hij anderen hielp om bij De Praets in Arnhem de Rijn over te steken.

smaahm8cuugszl79n1r2uwntq

Familie Straatman met herdenkingswandeltocht

We gaan evalueren en op basis daarvan verbeteringen aanbrengen. Op 28 juni 2014 is iedereen weer welkom!

cgohu9ec26uts35mgwcsz4lzs

De laatste lopers waren 5  jeugdige deelnemers  van de 10km

Het Exoduscomité

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen