Toeristische pendelboot maakt hop-on-hop-off-vaartochten over Waal en Rijn

Van 2 juli tot en met 17 september 2013 maakt een toeristische pendelboot iedere dinsdag hop-on-hop-off-vaartochten over de Waal en de Rijn. Drie boten varen vanaf 2 juli iedere dinsdag  een pendeldienst van en naar Nijmegen, Arnhem, Doornenburg, Millingen aan de Rijn, Tolkamer, Emmerich (D)  en Rees (D). Op de gekozen plek kun je van de boot af en uitstapjes maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. De fiets mag uiteraard mee op de boot!  

Verbindende schakel

In het bijzijn van pers en publiek, is  de eerste pendelboot op dinsdag 2 juli vanaf de Waalkade in Nijmegen feestelijk uitgezwaaid. Het schip én de toeristen die aan boord gingen werden – na een korte presentatie door weervrouw Margot Ribberink, Jurriaan de Mol, directeur van RBT KAN en kapitein Jos Geutjes – uitgezwaaid. Jurriaan de Mol reikte de eerste vaarschema’s en voordeelbonnenboekjes uit,  met tal van ideeën voor dagtrips langs en op het water, deze zomer in Gelderland. “De pendelboot vormt de schakel tussen allerlei mooie en leuke plekjes langs de rivieren. Je kan forten of kastelen bezoeken, allerlei fiets- en wandelklassiekers fietsen of wandelen of kiezen voor een bezoekje aan de bruisende kades en steden. Voor ieder wat wils. En allemaal in combinatie met die mooie boot!” Margot Ribberink is het hier roerig mee eens: “als inwoner van de regio vind ik het heerlijk om al fietsend of wandelend van de omgeving te genieten. Ik vind het dan vaak jammer dat ik niet op meer plekken langs de rivier kom. De pendelboot maakt dat voor mij wel mogelijk. Wat een genot!”

Experiment

De toeristische pendelboot vaart in 2013 als experiment en wordt begeleid en onderzocht door de ANWB. Het succes en de uitkomsten hiervan bepalen of en hoe de pendeldienst na 2013 een vervolg krijgt. De drie boten die worden ingezet als pendelboot zijn de Pannenkoekenboot, die vanuit Nijmegen vaart, de Graaf Bylant, vanuit Arnhem, en de Stadt Rees met als startpunt Rees. De toeristische pendelboten varen iedere dinsdag en maken twaalf vaardagen in totaal. Meer informatie en het vaarschema van de boot is te vinden op  www.geldersestreken.nl/rivieren.

Initiatief

Het project  – een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem en Nijmegen – is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen