Pas op voor lokfietsen!

Foto:

De politie gaat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in de omgeving van de Wedren en in het centrum lokfietsen inzetten om zo fietsdiefstallen tijdens dit evenement terug te dringen. Gedupeerden worden gevraagd om altijd aangifte te doen.

Tijdens de Vierdaagseweek wordt de Wedren gebruikt als start- en finishlocatie van de Vierdaagsemarsen. Uit het verleden blijkt dat er dan een toename van fietsendiefstallen tijdens deze week is. Veel wandelaars stallen hun fiets immers buiten de bewaakte fietsenstalling en komen dan na een lange dag lopen tot de vervelende ontdekking dat hun tweewieler is gestolen.

Om deze diefstallen te beteugelen heeft de politie besloten lokfietsen in te zetten om de pakkans te vergroten. Dit gebeurt op en in de omgeving van de Wedren en op andere plaatsen in het centrum. Het actief melden van deze actie kan preventief werken.

Tussen welke tijdstippen de fietsen worden ingezet, wordt niet bekend gemaakt.

Tips

Om fietsdiefstal te voorkomen adviseert de politie om gebruik te maken van een bewaakte fietsenstalling. Maak naast het gewone slot gebruik van een kabel- of kettingslot en leg de fiets vast aan een paal of hek.

Bent u met een medewandelaar gekomen, bevestig de fietsen aan elkaar. Zorg dat u alle kenmerken van uw fiets vastlegt; bij diefstal kunt u deze in uw aangifte vermelden.

Aangifte doen kan via internet of op een politiebureau.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen