De Zwitsers zijn geland!

De Zwitserse Week in Bemmel, die gelijktijdig wordt gehouden met de Vierdaagse van Nijmegen, is een jaarlijks terugkerend muzikaal cultureel gebeuren. Deze week is Stadtmusik Burgdorf te gast. Zij treden op in Nijmegen en Bemmel. Afgelopen zaterdag arriveerden zij en zondag traden op bij het militaire kamp Heumersoord in Nijmegen.

Op zaterdag arriveerde Stadtmusik Burgdorf met 65 personen en een indrukwekkende entourage bij de Schaapskooi in Bemmel. Zoals gebruikelijk werden alle muzikanten zoveel mogelijk bij gastfamilies ondergebracht. Zondagmiddag vond de muzikale aftrap plaats bij militair kamp Heumersoord in Nijmegen.

Klik op de eerste foto voor de fotoreportage. 

Programma

Maandag 15 juli 

Vandaag worden de Zwitserse gasten ontvangen door de gemeente Lingewaard. Door de organisatie van de 4 daagse is het Zwitserse korps uitgenodigd om ’s avonds met verschillende orkesten deel te nemen aan de Muziek Parade in Wijchen.

Dinsdag 16 juli 

In de vroege ochtenduren vindt de traditionele doorkomst van de wandelaars door de gemeente Lingewaard plaats. Op verschillende plaatsen langs het parcours worden de wandelaars door de plaatselijke muziekorkesten van de gemeente muzikaal ondersteund. 

De Zwitsers spelen vanaf 05.30 uur bij Het wapen van Bemmel non-stop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers.

Woensdag 17 juli 

Om 14.45 uur brengen de Zwitsers een serenade bij Verzorgingshuis Liduina Bemmel.

Om 20.00 uur vindt er een Galaconcert plaats in de RK kerk van de Donatusparochie Bemmel door Stadtmusik Burgdorf. De kerk is om 19.30 uur open en is voor iedereen gratis toegankelijk. 

Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid.  

Donderdag 18 juli  

Stadtmusik Burgdorf neemt samen met de Zwitserse militairen om 11.00 uur deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging  op de Canadese begraafplaats te Groesbeek.

Vrijdag 19 juli 

Muzikale medewerking van Stadtmusik Burgdorf in Nijmegen bij de intocht van de Vierdaagse lopers aan het hoofd van het Zwitserse legioen. ‘s Avonds is er in de Schaapskooi een Hollandse / Zwitserse avond van de Zwitserse gasten met de gastgezinnen.

Zaterdag 20 juli 

Afscheid van de muzikanten uit Burgdorf (08.00 uur).

Zie ook www.zwitserseweek.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen