Verkeersmaatregelen 4Daagse dinsdag 16 juli

Foto:

Op dinsdag 16 juli trekt het Vierdaagse-wandellegioen weer door  Bemmel en Huissen. De parcoursen van de verschillende afstanden zullen van 03.00 uur tot 11.00 uur of zoveel eerder als mogelijk is, voor al het rijdende verkeer afgesloten zijn. Dit betekent dus ook dat de routes voor de bussen worden omgeleid en dat de bevoorrading van de winkeliers tot 11.00 uur niet plaats kan vinden.

BEMMEL

In en rondom Bemmel zullen die parcoursen zijn:

Voor de 30 kilometer-afstand:
Woerdsestraat, Slenkweg, Hoeksehofstraat, Ressensestraat, Ressens viaduct, Verlengde Bouwlustlaan, Wolfhoeksestraat,

Voor de 40 kilometer-afstand:
BEMMEL: Zandsestraat, Teselaar, Dorpsstraat, Loostraat, De Plak, De Vergert, Breedlersestraat, Sillestraat, De Broekakkers, Kampsestraat, Bergerdensestraat

Voor de 40 kilometer-afstand militairen:
BEMMEL: Zandsestraat, Teselaar, Dorpsstraat, Loostraat, De Plak, Kattenleger, Mermse viaduct

Voor de 50 kilometer-afstand:
BEMMEL: Zandsestraat, Teselaar, Dorpsstraat, Loostraat, De Plak, De Vergert, Breedlersestraat, Sillestraat, De Broekakkers, Kampsestraat, Bergerdensestraat,

De aanwonenden van bovengenoemde straten worden verzocht er voor te zorgen, dat tijdens de uren, dat het parcours is afgesloten, geen auto’s op het parcours geparkeerd staan en deze dus tijdig van te voren te verwijderen.

Ook de bewoners van de wijk de Plakse Wei worden er op gewezen, dat het tijdens de genoemde uren niet mogelijk zal zijn de Plakse Wei met de auto te verlaten. Ook deze bewoners worden geadviseerd zonodig tijdig van te voren de auto ergens anders te parkeren.

Op de rotonde Loostraat / Herckenrathweg wordt tussen 06.00 uur en 10.00 uur al het rijdende verkeer met tussenpozen doorgelaten. Er geldt een wachttijd van minimaal 15 minuten.

Omleiding bussen (Bemmel)

Vanaf aanvang dienst tot 11.00 uur zal de route van de bussen worden omgeleid.

  • Lijn 33: alle haltes vanaf Lent Lentseveld tot en met Bemmel Oostervelden komen te vervallen. Er zijn tijdelijke haltes: in Bemmel betreffen dit de Papenstraat, De Timp en Loostraat.
  • Lijn 300: er komen geen haltes te vervallen en er zijn geen tijdelijke haltes.

HUISSEN

In en rondom Huissen ziet het parcours er als volgt uit:
Hoeve, Bredestraat, Muntstraat, Huismanstraat, Helmichstraat, Vierakkerstraat, Markt, Langestraat, Korte Loostraat, Rietbaan, Zomerdijk, Winterdijk, Ir. Molsweg, Huissensedijk.

  • De toeleidende wegen naar het parcours zijn afgesloten voor het doorgaande verkeer.
  • Het verkeer van de Karstraat in de richting van Huissen zal bij de Polseweg te Huissen via Angeren omgeleid worden. Wij adviseren een ieder echter, indien vanuit Bemmel naar Huissen gereden moet worden, om dit via de A15, A325, Pleyweg en Ir. Molsweg te doen.
  • Op de Stadswal te Huissen zal in de richting van Bemmel éénrichtingsverkeer worden ingesteld. Het verkeer aldaar zal op de rotonde Stadswal / Helmichstraat doorgelaten worden. Ook hier wordt een ieder geadviseerd om via de Ir. Molsweg, de Pleyweg, A325 en A15 te rijden.
  • De Nielant bij de Ir. Molsweg zal voor alle verkeer afgesloten zijn. Het verkeer komende van de wijk     “De Zilverkamp” zal deze wijk via de Nielant, Loostraat, Van Voorststraat, Stadswal de wijk kunnen verlaten c.q. bereiken.

Aan alle aanwonenden van het parcours en van bewoners die niet via een geregelde oversteek hun wijk kunnen verlaten en toch tussen genoemde tijden hun auto nodig hebben, worden dringend verzocht om hun auto op een plaats buiten het parcours te parkeren. Hiermee worden belemmeringen voor de wandelaars voorkomen.

Het kassengebied “Bergerden” is via de Karstraat bereikbaar.

Omleiding bussen (Huissen)

Vanaf aanvang dienst tot 11.00 uur zal de route van de bussen worden omgeleid.

  • Lijnen 33 en 74: haltes Valom, ’t Binnenveld, Bredestraat, Heirweg, Nielant, Grevenveld, Oude Huissenseweg en Immerloo vervallen. Er zijn tijdelijke haltes: bestaande halte Stadswal, Langekerkstraat en Stadswaardenlaan.
  • Lijn 300: haltes Bredestraat, Heirweg, Nielant en Grevenveld komen te vervallen. Er kan gebruik gemaakt worden van de bestaande halte Langekerkstraat.

Bevoorrading winkels

De winkeliers met een winkel aan de Vierdaagse-route worden er op attent gemaakt, dat het op 16 juli ’s morgens tot 11.00 uur niet mogelijk zal zijn om de winkels te bevoorraden.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen