Blijft het zomers weer?

Foto:

Al enige tijd profiteren we van hogedrukgebieden in onze omgeving. Ook de komende dagen is dat het geval en dat betekend veel zon, af en toe wat sluierwolken en maxima rond 22 graden in de kustgebieden en 25-30 graden landinwaarts. Wat kunnen we volgende week precies verwachten?

Richting het weekend meer bewolking

Richting het weekend positioneert het hogedrukgebied zich ten noorden van de Britse Eilanden. Daardoor komen we in een iets noordelijkere stroming en worden wolkenvelden aangevoerd. Vooral in de noordelijke provincies is het dan minder warm. Zaterdag lijkt de minst mooie dag te worden. Op zondag klimt de temperatuur op veel plaatsen alweer naar zomerse waarden.

Lange termijn positief

De verwachting voor na het weekend is zeer gunstig. Hogedrukgebieden blijven het weer in onze regio bepalen en dus zijn de neerslagkansen klein. Over het algemeen is het vrij zonnig, hoewel de kustprovincies bij wind van zee wel wat last hebben van (lage) bewolking of mistvelden.

Hoe warm het precies wordt volgende week is nog onzeker. Dit hangt namelijk af van de hoek waaruit de wind waait. Heeft deze een meer noordelijke richting dan is het wat minder warm met 20-24 graden. Draait de wind richting het oosten of zelfs zuidoosten dan wordt warmere lucht van het Europese continent aangevoerd. Dan worden zomerse (>25 graden), mogelijk zelfs tropische waarden (>30 graden) verwacht.

Bron: Weeronline

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen