Drukte door Vierdaagse en vakantieverkeer

Foto:

Dit weekend wordt het wederom dringen op de wegen naar het zuiden van Europa. In eigen land zijn het wegwerkzaamheden en de intocht van de Vierdaagse in Nijmegen die met name in de loop van de ochtend vertraging zullen geven.

Nederland

Vrijdag 19 juli worden er lange files rond Nijmegen verwacht vanwege de intocht van de Vierdaagse. De drukte begint al in de loop van de ochtend op de A50,A73 en de N325. Bezoekers van de Vierdaagse wordt dan ook geadviseerd met het OV naar Nijmegen te reizen.
Bovendien sluiten vrijdag de basisscholen in de regio midden hun deuren en in het zuiden begint de bouwvak. Voor ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders begint de zomervakantie. Iets minder dan de helft daarvan viert vakantie in eigen land. Dit zorgt echter niet voor extra drukte in de rest van ons land.

Vertraging door wegwerkzaamheden

In Nederland is er vertraging door wegwerkzaamheden. Zo zijn het hele weekend door werkzaamheden de A4 richting Delft tussen Rijswijk en Delft-Zuid en de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Papendrecht richting Gorinchem afgesloten. Op de A16 richting Rotterdam wordt aan de weg gewerkt tussen Breda-Noord en het knooppunt Zonzeel. Dat geldt ook voor de A8 bij Amsterdam. 

In het buitenland wordt meer vakantiedrukte verwacht. Op de snelwegen in Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden zal het verkeer vooral zaterdag vastlopen.

Frankrijk

In Frankrijk staan de langste files in de Rhônevallei op de A6/A7 en op de A10 bij Orléans. Door de werkzaamheden op de A1 bij Lille ook veel vertraging. In het centrum van Parijs zijn zondag 21 juli veel wegen dicht vanwege de slotrit van de Tour de France zondagavond. De snelwegen rond Parijs blijven gewoon open.

Duitsland

In Duitsland zorgen vertrekkende vakantiegangers voor volle autobahnen, in Nordrhein-Westfalen begint dit weekend de vakantie. De grootste drukte wordt vrijdagmiddag en zaterdag verwacht in het noorden bij Hamburg en Bremen en in het zuiden in de wijde omgeving van München. 

Zwitserland

Vakantiegangers in Zwitserland onderweg naar het zuiden, moeten voor de St Gotthardtunnel in de A2heel veel geduld hebben. Overdag lopen de wachttijden op tot ruim boven de twee uur. 

Oostenrijk

In Oostenrijk zijn de Karawankentunnel in de A11 bij de Sloveense grens en de grenstunnel in deB179 bij Füssen de grootste knelpunten.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen