Speciale regelingen voor lage inkomens

De gemeente Lingewaard kent speciale regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Twee brengen we onder uw aandacht: de langdurigheidstoeslag en de bijzondere bijstand voor Indirecte Schoolkosten. Denkt u in aanmerking te komen dan kunt u een aanvraag indienen.

Langdurigheidstoeslag

Als u langer dan 3 jaar een laag inkomen heeft, kunt u wellicht in aanmerking komen voor de zogenoemde ‘langdurigheidstoeslag’.  Deze toeslag vraagt u aan bij de gemeente. U mag zelf weten hoe u het geld besteedt. U hoeft geen aankoopbewijzen te bewaren.
De belangrijkste voorwaarde is dat uw inkomen niet hoger is dan de bijstandsnorm.
Andere voorwaarden zijn:

  • u bent 21 jaar of ouder,
  • u bent jonger dan 65 jaar,
  • u bent geen student.

De langdurigheidstoeslag kent ook een vermogensgrens. Dat is het bedrag dat u maximaal aan vermogen mag hebben om langdurigheidstoeslag te kunnen krijgen. Vermogen is voor ons het saldo van uw bezittingen min uw schulden. Voorbeelden van bezittingen zijn: contant geld, tegoeden op bank- en spaarrekeningen, auto’s, motoren, caravans, huizen, deposito’s, aandelen, obligaties, opties en de afkoopwaarde van koopsom- of levensverzekeringspolissen.

In onderstaand overzicht kunt u lezen welk inkomen en welk vermogen u maximaal mag hebben om in aanmerking te komen voor de langdurigheidstoeslag.

Inkomens- en vermogensgrenzen:  normbedragen per  01-07-2013)
(netto per maand exclusief vakantietoeslag)

j7wrpjmgr8fbw2v16i8zgobkj

Denkt u in aanmerking te komen en wilt u een aanvraag indienen?

Neem dan contact op met een medewerker van het loket Werk & Inkomen. Op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur zijn ze telefonisch bereikbaar via 026-326 01 11. 

Bijzondere bijstand Indirecte Schoolkosten

Schoolgaande kinderen kosten veel geld. Vooral als uw kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan.  Zo heeft u te maken met kosten voor een fiets, agenda, kaftpapier en schooltas. Hiervoor kunt u wellicht een vergoeding krijgen. Deze vergoeding is € 125,– per jaar voor een kind op het voortgezet onderwijs en € 50,– per jaar voor een kind op het basisonderwijs.
Kosten zoals schoolgeld en boeken vallen niet onder deze regeling. Daarvoor kunt u een beroep doen op de zogenoemde ‘Tegemoetkoming Ouders’. Informatie over deze regeling kunt u krijgen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (www.ib-groep.nl).

U hebt recht op bijzondere bijstand voor Indirecte schoolkosten als:

  • u één of meer thuiswonende kinderen onder de 18 jaar heeft,
  • én een inkomen heeft dat lager is dan 110 procent van de voor u geldende bijstandsnorm,
  • én uw vermogen niet hoger is dan het maximale toegestane bedrag
  • uw kind naar het basis-,  voortgezet-  of beroepsonderwijs gaat

In onderstaand overzicht kunt u lezen welk inkomen en welk vermogen u maximaal mag hebben om in aanmerking te komen voor bijzondere bijstand Indirecte schoolkosten.

Inkomens- en vermogensgrenzen: normbedragen per 01-07-2013
(netto per maand exclusief vakantietoeslag)

nwfg9pft0f8w1mg7eoz1hqzd7

Denkt u in aanmerking te komen en wilt u een aanvraag indienen?

Neem dan contact op met een medewerker van het loket Werk & Inkomen. Op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur zijn ze telefonisch bereikbaar via 026-326 01 11.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen