Cultuur, oude ambachten en optredens in Fort Pannerden

Foto:

Zondag 18 augustus is Fort Pannerden van 12 tot 17 uur open voor publiek en er is van alles te doen vanwege het unieke cultureel festival “Aangeland in Gelderland”. Beleef natuur, cultuur en avontuur op het grootste Rijksmonument van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie! Fort Pannerden is één van de ruim 20 locaties van de Hollandse Waterlinie. Fort Pannerden is namelijk het slot op de waterkraan van de Hollandse Waterlinie. Vroeger kon dit gebied onder water gezet worden om vijanden tegen te houden. Tegenwoordig is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een prachtig natuurgebied waar je deze bijzondere geschiedenis volop kunt beleven. Laat je verrassen!  Voor kinderen zijn er in het fort gratis leuke speurtochten met grabbelen. 


  • Demonstraties van oude ambachten onder andere een kok, een broodbakker, een touwslager, de midwinterhoornblazers bouwen een midwinterhoorn.
  • Waag zelf een schot onder begeleiding van Schietvereniging Kort Oisterwijck uit Doornenburg. 
  • Exposities van een twaalftal kunstenaars. Onder andere Anne Wine, Carola Mokveld, Monique Fisscher, Marjo Wiltingh en Mimi van Bindsbergen leggen de verbinding tussen kunst, cultuur en het fort. Allen hebben meegewerkt aan het Telpost project.
  • Optredens van harpspeler Hildegard Tummers, troubadour Ger Keijzer en andere muzikanten en … verhalenvertellers.

Entreeprijzen (incl. 1 consumptie) 
  • 4 tot 13 jaar € 2,50
  • 13 jaar en ouder  € 5,00
Het fort is te voet en met de fiets prima bereikbaar. Heeft u moeite om te fietsen of te wandelen?  Maak dan gebruik van het speciale gratis vervoer dat tijdens de open dagen tussen de Waaldijk en het fort pendelt. 

Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV  Doornenburg

Meer informatie: www.fortpannerden.eu
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen