Kinderdorp in Doornenburg start maandag 5 augustus

De laatste week van de zomervakantie is het weer zover: Tijd voor het kinderdorp in Doornenburg. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus houdt Stichting Kinderdorp Doornenburg (Stikido) de 39e editie van het kinderdorp. Alle kinderen die dit schooljaar op de basisschool hebben gezeten zijn welkom. Deze keer is het thema ‘Cowboys en Indianen’.

Dat belooft dus een week lang Wildwesttaferelen op het evenemententerrein naast de speeltuin aan de Van Heekstraat.

Maandag 5 augustus ‘Hotsieknotsieknetter, yippieyippieyee’

Maandagochtend begint het avontuur op de dan nog kale en lege prairie. De Cowboys en Indianen nemen bezit van het kinderdorpterrein met hun houten huisjes en wigwams. Wie wordt er Sheriff en wie wordt er Opperhoofd? Maandagavond is er een kijkavond op het kinderdorp en zijn ouders, opa’s en oma’s, familie, buren, vriendjes welkom om te komen kijken.

Dinsdag 6 augustus ‘Prairiepret’

De Cowboys en Indianen gaan vandaag de (sportieve) strijd aan met elkaar! Samen met de Doornenburgse visclub ‘Lotus Vulgaris’ wordt er op dinsdagavond een viswedstrijd gehouden in De Driehoek. ‘Je mag natuurlijk je eigen hengel meenemen.’

Woensdag 7 augustus ‘Rodeo’

Vandaag is het rodeotijd! Wie houdt het het langst vol, de Cowboys of de Indianen?

Donderdag 8 augustus ‘Goudkoorts’

Iedereen heeft ’t te pakken. Wie vindt het meeste goud? De Cowboys? De Indianen?

Vrijdag 9 augustus ‘Wildwestspektakel’ Playbacken, of misschien een live act?

Line dancing of een goede mop of goocheltruc? Het kan allemaal. Op vrijdagavond is het feest! Ze sluiten het kinderdorp af met een feestelijke rommelmarkt met een gezellig terras, een loterij met mooie prijzen en optredens van de prijswinnaars van het Wildwestspektakel.

Klik op de foto hierboven om een aantal foto’s van Kinderdorp 2011 te bekijken en in de stemming te komen.

Tot ziens op maandag 5 augustus!

Stikido

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen