Beverspotten in Bemmelse Waard

Foto:

Ondanks de verstoringen door de ingrepen in de Bemmelse Polder heeft onze grootste Europese knager, de bever, zich heel behoorlijk weten te handhaven. Sterker nog: het dier is weer volop actief in dit gebied. Want ook voor de bever geldt, onderhoud is behoud en daar is deze excellente knager volop mee bezig, nacht in nacht uit.

Op welke manier ze dat doen wordt de avond van dinsdag 6 augustus uit de doeken gedaan. Ongetwijfeld zijn er duidelijke beversporen te ontdekken. Welke dat zijn? …..

Het zou heel goed kunnen dat deze avond de bever ook daadwerkelijk waar te nemen is om zo in het echt kunnen zien hoe imposant dit dier is.

De gidsen van IVN RijnWaal nodigen iedereen van harte uit mee te wandelen.

Uiteraard is deze tocht ook geschikt voor de kinderen, ze moeten wel een beetje kunnen struinen want de tocht neemt gauw 2 uur in beslag.

Start is in Bemmel, bij de parkeerplaats onderaan de Waaldijk bij de afrit tegenover ‘de Molenwei’.

Tip: Zorg voor oude niet opvallende kleding en waterdicht schoeisel of laarzen en als u in het bezit bent van een verrekijker neem deze zeker mee.

Vertrektijd: 19.30 uur

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen