Vrijdag vlag halfstok voor begrafenis prins Friso

Foto:

Prins Friso wordt vrijdagmiddag in Lage Vuursche begraven, dicht bij kasteel Drakensteyn waar zijn moeder prinses Beatrix over een half jaar gaat wonen. De dienst wordt in besloten kring gehouden in de Stulpkerk.

Aangezien Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso geen lid was van het Koningshuis en er dus geen directe relatie is met besturend Nederland, was er enige onduidelijkheid over wat te doen op dag van de begrafenis, vrijdag 16 augustus. Het kabinet heeft deze onduidelijkheid weggenomen.

De vlag gaat op alle gebouwen van de rijksoverheid, provincies en gemeenten, vrijdag halfstok voor de begrafenis van prins Friso. Dat heeft minister-president Mark Rutte besloten, aldus een melding van de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag. Dus ook de vlag in de gemeente Lingewaard.

Ook in Lingewaard is het overlijden van Prins Friso het gespreksonderwerp van de dag. De gemeente biedt u dan ook de gelegenheid om een condoleanceregister te tekenen (link naar condoleanceregister).

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen