Nieuw op facebook: Je bent een…….

De nieuwste trend op facebook: laat blijken dat je een echte inwoner van een dorp of stad bent door het juiste antwoord op een specifieke, vaak nostalgische, vraag over lokale onderwerpen te geven. Sinds een paar maanden heeft ook Bemmel een eigen facebookpagina.

Het initiatief werd genomen door de redactie van lingewaard.nieuws.nl en Historische Kring Bemmel was al snel bereid om de Bemmelse facebookpagina ‘Je bent een Bemmelnaar als’ tot een gezamenlijk succes te maken. Inmiddels beloonden al bijna 300 Bemmelnaren de pagina met een ‘vind-ik-leuk’. 

Iedereen die lid wordt door de pagina een ‘vind-ik-leuk’ te geven kan reageren op foto’s van oude gebouwen, wetenswaardigheden, bekende Bemmelnaren etcetera. 

Er wordt om de paar dagen een oude foto, een vraag, een filmpje of een Bemmels weetje op de facebookpagina geplaatst. Reageren kan dan natuurlijk altijd en dat interactieve maakt het leuk om dagelijks weer eens een stukje Bemmel ‘op te snuiven’ en je betrokkenheid te laten blijken.

Tips zijn natuurlijk altijd van harte welkom, evenals oude foto’s en verhalen. Het mailadres is [email protected] of bel met Charles Derksen (0481-463852) van de Historische Kring Bemmel. Hij scant eventueel jouw foto waarna je deze weer terug ontvangt.

Je vindt de facebookpagina hier. Vergeet niet ‘m een ‘vind-ik-leuk’ te geven!

r7qja1dryaouf1mj1a0027k8v

Foto: Oude Mariaschool

dgvsv61xppgwxaitz1ua9s26v

Foto: Piet Huisman de bakker (foto genomen tussen 1930 -1940)

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen