Een vol programma bij Gendtse Schuttersfeesten

In de volksmond spreekt men van de Gendtse Kermis, maar van oorsprong is het een Gendts Schuttersfeest. Vanaf zaterdag 24 tot en met dinsdag 27 augustus is er feest in Gendt. Het nieuwe koningspaar van Schuttersgilde St. Sebastianus wordt 4 dagen lang warm onthaald. 

Zaterdag

Vier dagen is er al volop feest in Gendt. Op zaterdag 24 augustus wordt er om 14.30 uur een aubade gebracht bij het verzorgingshuis St. Jozef. Een uur later begint het prijs- en koningschieten achter de dijk. Er wordt dan gestreden om de koningstitel. ’s Avonds zal de feesttent geopend zijn om 20.00u en zal de band HIKE de avond muzikaal verzorgen.

npda367406vwdxc282hn1k8td

Zondag

Op de zondagochtend is er om 10.00 uur een kerkviering in de Sint Martinusparochie. Hier zal het Schuttersgilde St. Sebastianus samen met de Harmonie Sint Caecilia de viering muzikaal invullen.

Dit wordt vervolgd met een aubade bij het oude gemeentehuis rond 11.00u. Daarna wordt de erewijn aangeboden aan het Koningspaar in de Schutterstent. Summerland verzorgt de muziek in de feesttent vanaf 20.00u.

v2shrx7622s01vtodvbupamiz

Maandag

Bij het opkomen van de zon rond 06.00 uur op de maandagochtend zullen er trompetsignalen klinken door de Gendtse straten, namelijk het reveille. Gendt ontwaakt om zich op te maken voor de mooiste feestdag van de Kermis.

Na het reveille gaat men naar huis en verzorgd om 09.30 uur wordt er een aubade gebracht bij de Gendtse Huisartsengroep. Om 10.00 uur wordt de nieuwe koningin ingehaald door een groot wandelend wilgenbos.

Naast Summerland zal er in de feesttent een optreden zijn van Helemaal Hollands.

Dinsdag

Dinsdagochtend is iedereen welkom op de paarden- en ponymarkt vanaf 06.00u. Op de dinsdagavond zal Summerland de avond opluisteren. 

Meer info? www.sebastianus.nl

kyv5vibxop8ig0jdofkemyjwx

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen