Burendag in de Essenpas

Op zaterdag 21 september is het Nationale Burendag. In het kader hiervan organiseert het Wijkplatform Bemmel Oost samen met Driestroom Dagbesteding tal van activiteiten. Plaats van handeling is het nieuwe Hofstedepark midden in de wijk de Essenpas te Bemmel. 

’s Ochtends gaan we eerst gezamenlijk klussen in het park. Op het programma staat het plaatsen van enkele banken en 2 voetbaldoeltjes. 

’s Middags is er een programma voor jong en oud. Voor de kinderen is er een uitgebreid spelcircuit met b.v. mini jeu de boules, kaarsenmaken, broodjes bakken en een speurtocht. Er is een Vrijmarkt waar iedereen uit de wijk welkom is om overtollig speelgoed, oude spulletjes of misschien wat groenten uit eigen tuin aan de man te brengen.

Bij de Jeu de Boules banen kan onder deskundige leiding een balletje worden gegooid en Driestroom Dagbesteding richt onder de monumentale kastanjeboom een theetuin in. Hier kan ieder koffie, thee en limonade verkrijgen. Rond de theetuin vindt u een kleine informatiemarkt over Driestroom, de Pluktuin, de verdere ontwikkeling van het Hofstedepark, het wijkplatform en andere lokale organisaties. 

Aan het einde van de middag biedt het wijkplatform alle enthousiaste bewoners van de wijk een drankje aan om te vieren dat het Hofstedepark inmiddels grotendeels gereed is. Wanneer het weer het toelaat, worden er rond zonsondergang een groot aantal waxinelichtjes ontstoken die het park in een sfeervol licht zullen zetten. 

Noteer vast deze datum 21 september, binnenkort volgt het volledige programma. Zie ook de website:  www.wijkplatformbemmeloost.nl.

NB: Ook komende zaterdag 7 september wordt er in het park geklust. Iedereen die wil helpen is vanaf 9:30 van harte welkom!

Wijkplatform Bemmel Oost

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen