St. Sebastianus Gendt promoveert naar de hoogste divisie

Foto:

De drumfanfare van St. Sebastianus heeft op zaterdag 5 oktober haar beste beentje voor gezet tijdens het KNFM-marsconcours. Met 88,11 punten promoveerde zij naar de 1e Divisie, en dus de hoogste divisie bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekkorpsen in Enschede.

Op de zaterdagmiddag vertrok om 12.30 uur een bus met supporters en een bus met fanatieke drumfanfareleden van het mooie Gendt richting de Diekmanshallen in Enschede. Onderweg werd in beide bussen een aanmoedigingsfilmpje gedraaid dat door de jeugdleden van Jong St. Sebastianus in elkaar is gezet.

In Enschede kleden de leden zich om en maken zich gereed om even in te spelen en al het instrumentarium af te stemmen. Rond de klok van 15.30 uur was St. Sebastianus aan de beurt. Na de opmars werd de rijen in het korps door de tambour-maître goed verdeeld om een zo goed mogelijke beginpositie te hebben. Eenmaal in het gelid werd de aftrap gegeven met het muziekwerk “Milestone 50” en daaropvolgend het werk “Herzegowina Marsch” die beide marcherend werden uitgevoerd.

Optreden St. Sebastianus in Enschede

Tijdens het marcheren werd er door de jury ook gekeken naar de bochten, counters, de onderlinge afstanden in de rijen en de uitstraling van het korps. Ook de tambour-maître werd apart beoordeeld. Aan het einde van het optreden vloeiden alle spanningen weg en was het nog wachten op het behaalde resultaat.

Bij de finale werden alle korpsen opgesteld en de tambour-maîtres naar voren geroepen. Met alle trots mocht St. Sebastianus de prijs van 88,11 punten in ontvangst nemen en de tambour-maître een prachtig totaal van 80,00 punten. Daarbij was St. Sebastianus op deze dag ook nog als tweede geëindigd. Met dit heerlijke gevoel werd de dag goed afgesloten met een drankje, een hapje en een bloemetje voor alle leden en supporters.

St. Sebastianus

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen