Buiig herfstweer

Foto:

Het is een komen en gaan van storingen die regelmatig een flinke bak water achter laten. Vandaag zal het vooral gaan om buien met kans op onweer. Morgen is het een groot deel van de dag droog en volgt pas in de avond een regengebied. De dagen daarna blijft het wisselvallig met iets hogere temperaturen.

Vandaag trekken vanuit het westen buien het land binnen, daarbij is kans op onweer. De meeste buien vallen vanochtend in de kustgebieden, later vanochtend en vanmiddag komen ook buien in het binnenland voor. Naast buien komt veel bewolking voor, maar vanmiddag weet de bewolking in het noorden te breken en komt de zon voorzichtig tevoorschijn. Het wordt maximaal 13 graden bij een matige zuidwestenwind boven land. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig, in Zeeland later vandaag mogelijk krachtig, windkracht 6.

Vanavond en vannacht neemt de buiigheid sterk af en wordt het praktisch overal droog. Door de combinatie van opklaringen en weinig wind koelt het plaatselijk sterk af; in het binnenland liggen de minima rond 3-6 graden, aan zee is het zachter. In de loop van de nacht ontstaat in de opklaringen lage bewolking, nevel of mist.

Morgen begint de dag grijs met veel lage bewolking, nevel en mist. De zon heeft moeite om door te breken en op veel plaatsen houdt de bewolking de overhand. ’s Middags neemt als gevolg van een storing de bewolkingsgraad toe en eind van de middag volgt in het zuidwesten regen. In de avond breidt de regen zich uit over het hele land. Bij een zwakke, hooguit matige wind uit zuidelijke richtingen wordt het 12 of 13 graden.

Donderdag tot en met zondag blijft het wisselvallig met veel bewolking, van tijd tot tijd buien en op donderdag een stevige zuidwestenwind. Door aanvoer van vrij warme en vochtige lucht is het aan de zachte kant met overdag temperaturen rond 16 of 17 graden en ’s nachts minima van een graad of 10.

Bron: Weeronline

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen