Ontvang tot 750 euro subsidie bij de aanschaf van een e – scooter

Foto:

De subsidieregeling voor de aanschaf van nieuwe elektrische scooters en de sloop van oude brommers die per 2 april geopend is voor particulieren en ondernemers, wordt verlengd tot 1 april 2014. U krijgt 30 procent van de aanschafwaarde terug met een maximum van € 750,-. Rijden op een e-scooter vermindert de luchtvervuiling en de geluidsoverlast. Bijkomend voordeel is dat E-scooters erg goedkoop rijden. Een volledig opgeladen accu kost € 0,20 tot € 0,40. Hiermee kan de scooter 80 km rijden.

Inwoners en ondernemers uit Lingewaard die in Arnhem of Nijmegen werken of naar school gaan, kunnen een aanvraag indienen. De regeling komt voort uit de behoefte iets aan de klachten met betrekking tot brommerlawaai te doen en uit de wens de luchtkwaliteit te verbeteren.

Per e-scooter kan maximaal een bijdrage van € 750,- gevraagd worden, mits een oude benzinebrommer wordt ingeleverd. Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor maximaal 5 e -scooters. 

Digitaal aanvragen via gemeente Arnhem

Lingewaarders die belangstelling hebben, kunnen meer informatie vinden op de website van de gemeente Arnhem. Daar kunnen ook de aanvraagformulieren gevonden worden. De aanvraag kan ook via het Digitale loket worden ingevuld.

Digitaal aanvragen via gemeente Nijmegen

U kunt de subsidie aanvragen via de website van de gemeente Nijmegen. Kijkt u hier verder voor de aanvraag voor bedrijven en hier voor particulieren. 

De regeling sluit voor 1 april 2014. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen