Beweeggames voor senioren in Lingewaard

Vanaf oktober zijn de combinatiefuncties van SWL gestart met beweeggames activiteiten in Lingewaard. Beweeggames zijn computerspellen die gespeeld worden met gebruik van de XBOX 360 Kinect. Niet alleen de jeugd kan deze spellen spelen, maar ook senioren!

Door het spelen van een potje bowlen op de spelcomputer werken de mensen aan hun evenwichtsgevoel en oefenen daarbij ook de armen. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om te doen! Het spel is goed ontvangen door de senioren, zij kunnen er niet genoeg van krijgen. 

Het spel wordt begeleidt door de combinatiefunctionarissen waarbij goed wordt gelet op veiligheid en het individuele niveau van elk persoon. Het is mogelijk om het spel te spelen met ondersteuning van een rollator, stoel of zelfs zittend. Dit maakt deze activiteit geschikt voor een grote groep senioren om hun lichaam te trainen en hun vitaliteit op niveau te houden. 

In zorgcentrum St. Jozef zijn de senioren ook aan de slag gegaan met deze activiteit en de komende maanden zal ik ook in de overige kernen gestart worden.

Stichting Welzijn Lingewaard

axw0wg33cixn7hdicbi0gpp2a

r4npjnjhep9zq3udsfx00wd8j


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen