Vraag tot 750 euro subsidie woningisolatie aan!

Foto:

U als woningbezitters kunt in onze gemeente subsidie voor woningisolatie aanvragen. Dit geldt voor het isoleren van uw dak, gevel of vloer en het aanbrengen van HR++ glas. Er is subsidie beschikbaar voor minimaal 400 huishoudens.

Subsidievoorwaarden
De aanvrager moet zowel eigenaar als bewoner van de te isoleren woning zijn. Verder moet deze  voor 1980 gebouwd zijn. De isolatiemaatregelen moeten voldoen aan een minimale isolatiewaarde (Zie hiervoor de subsidieverordening). Alleen maatregelen die zijn uitgevoerd na 2 januari 2013 komen in aanmerking voor subsidie.

Hoogte subsidie

  1. De hoogte van de subsidie bedraagt, op grond van één of meerdere aanvragen, een derde van de subsidiabele kosten tot maximaal € 500,- per woning.
  2. De subsidie kan op grond van één of meerdere aanvragen, elk ondertekend door ten minste zes eigenaar-bewoners die afkomstig zijn uit gemeente Lingewaard, worden verstrekt mits de totale som van de subsidie ten hoogste een derde van de subsidiabele kosten per koopwoning met een maximum van € 750,- per koopwoning bedraagt.
  3. Als al eerder subsidie is vastgesteld voor de woning, in het kader van de Subsidieverordening woningisolatie eigen woningen gemeente Lingewaard vastgesteld door de raad op 26 april 2012 of in het kader van deze verordening, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de hoogte van de subsidie.

Aanvraagformulier voor subsidie woningisolatie
Het formulier om de subsidie aan te vragen kunt u hier downloaden. De aanvraagformulieren liggen ook bij de receptie van het gemeentekantoor in Bemmel.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.woningisolatie.nu. Kunt u hier geen antwoord op uw vraag vinden dan kunt u contact opnemen met mevrouw P. Pauli van de Omgevingsdienst regio Arnhem, 026 – 3771672 (maandag, woensdag en donderdag). 

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen