Themamiddag erfrecht door notaris van Schaik en KBO  

Foto:

Het is goed om af en toe bij te praten.  Afgelopen jaren is er weer veel op notarieel gebied gebeurd waarvan het belangrijk is dat met u te delen. U bent als senior inwoner van gemeente Lingewaard van harte welkom op woensdag 30 oktober in CC De Kinkel in Bemmel alwaar ik deze middag organiseer in samenwerking met KBO Bemmel Doornenburg.  

Ik denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

  • de mogelijkheden van het maken van een levenstestament om daarmee zaken te regelen voor de situatie dat u dat zelf niet meer goed kunt; veel onnodige “rompslomp” kan worden voorkomen door een volmacht te maken of door bijvoorbeeld te bepalen dat u bij ernstige ziekte niet gereanimeerd wenst te worden;
  • het aanpassen van uw testament om daarmee de kansen die nieuwe wetgeving biedt optimaal te benutten; kansen liggen op het gebied van besparen van belasting maar ook in een effectieve afwikkeling van uw nalatenschap;
  • en natuurlijk aan de maatregelen die u kunt nemen om de eigen bijdrage voor een verzorgingstehuis zo laag mogelijk te houden; die maatregelen kunnen liggen in het aanpassen van uw testament, in het doen van schenkingen en zelfs door vermogen uit box 3 te verplaatsen naar box 2.

Het zal blijken dat deze onderwerpen samenhangen en dat het dus goed is een totaaloverzicht te krijgen. Dat zie ik als mijn taak op deze middag, en het zou fijn zijn als u individueel ook praktische tips aan deze overdracht overhoudt waar u uw voordeel mee kunt doen. 

Uiteraard ben ik er voor u deze middag en kan ik ook uw vragen behandelen voor zover die ook voor anderen van belang kunnen zijn.

U hoeft zich voor deze middag niet vooraf aan te melden.

Locatie

Cultureel Centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel
Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur)

Ik zie u graag terug op 30 oktober!

mr F.H.P. (François) van Schaik

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen