Aanstormend tophockey in Bemmel

Foto:

Met grote overmacht zijn de jongens van het hockeyteam J8D1 van MHC Bemmel 800 dit jaar kampioen geworden in de eerste klasse. In de 20 wedstrijden van het afgelopen seizoen werd maar liefst 231 keer gescoord en kregen de jongens slechts 13 tegendoelpunten te verwerken.

Dit was mede te danken aan de geweldige samenwerking binnen het team als geheel. Deze teamspirit is ontstaan door de bezielende coaching van Rob Arends en Luc van der Post. Deze coaches wisten niet alleen het team enthousiast te maken maar zijn er ook in geslaagd om wekelijks bijna alle ouders te motiveren om de jongens aan te komen moedigen. Twee keer per week worden de jongens getraind door een professionele trainer aangevuld met spelers van Heren 1 en de coaches.

222

De prestatie van de jongens is des te groter omdat er in de jongens-lijn helaas geen sprake is van selectieteams omdat er, in tegenstelling tot de meisjes,  te weinig jongens zijn om een verantwoorde selectie te kunnen maken. Het huidige J8D1 topteam bestaat uit de volgende spelers: Jesper Arends, Joppe van den Boogaard, Yan Disselhorste, Floris Hartemink, Thomas Mevius, Lucas Onstenk, Sjoerd van der Post, Maarten Stunnenberg en Friso Willemsen.

Afgelopen zaterdag 24 mei werden de jongens gehuldigd met een beker en een prachtig nieuw shirt van de sponsor Huisman Sport uit Huissen. Het motto voor de coaches was: niks meer aan doen, gewoon weer kampioen.

Foto’s Ed van Eechoud

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen